17 elevi mirciști pleacă în Germania

533
Printre participanții din cele cinci țări implicate în Proiectul "Mediul Clădește Poduri-Tineri Europeni în Dialog 2009-2012", respectiv Croația, Bulgaria, Ungaria și Germania, din partea României se numără și elevii Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța.
Proiectul este susținut de către Fundația Federală Germană de Mediu, de către institutul IZOP și 11 ziare regionale și naționale din țările participante. Temele principale și obiectivele proiectului urmăresc educația pentru dezvoltarea durabilă, prin cercetări jurnalistice, competența interculturală prin întâlniri personale, dar și competența mass-media și promovarea lecturii prin citirea ziarelor.
În perioada 19-26 martie, 17 mirciști, împreună cu coordonatorul de proiect Cora-Simona Târhoacă și profesorul Amalia-Maria Zisu, vor participa la o etapă a derulării proiectului care va avea loc la liceul Tounusgymnasium, din orașul Konigstein, din Germania. Copii români împreună cu colegii lor din țara-gazdă vor urmări o problemă de mediu și vor redacta un articol de presă care va fi publicat într-unul din ziarele partenere.
Următoarea etapă a proiectului se va desfășura în perioada 4-11 mai, la Constanța, unde gazdele vor fi elevii și profesorii Colegiului "Mircea cel Bătrân".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8722 secunde