170 de elevi iau bursă de excelență olimpică. Numărul mamelor minore cu bursă e de 4 ori mai mare

1171
170 de elevi iau bursă de excelență olimpică. Numărul mamelor minore cu bursă e de 4 ori mai mare - mame-minore-1698425271.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Educaţiei a făcut publice, vineri date statistice privind numărul elevilor care primesc burse şi tipul acestora. Datele publicate de instituţie arată că 170 de elevi primesc bursa de excelenţă olimpică I, care se acordă celor care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiade sau concursuri internaţionale, numărul acestora reprezentând mai puţin de un sfert din numărul elevelor care primesc bursă fiindcă sunt mame minore.


Conform statisticilor făcute publice vineri, 170 de elevi primesc bursa de excelenţă olimpică I, al cărei cuantum variază între 700 şi 3000 de lei şi care recompensează elevii care obţin premiile I, II, III şi menţiune la olimpiadele şcolare internaţionale sau la campionatele sportive şcolare internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei şi la Jocurile Olimpice în parteneriat cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.


În cazul bursei de excelenţă olimpică II, în cuantum de 700 de lei şi care se acordă elevilor de gimnaziu şi liceu care obţin premiile I, II şi III la olimpiadele şcolare naţionale organizate şi finanţate de Ministerul Educaţiei, Ministerul precizează că la nivel naţional există 2.750 de beneficiari ai acesteia.


Tot 700 de lei primesc şi mamele minore care reiau cursurile şcolare. De bursa pentru încurajarea participării la educaţie şi prevenirea abandonului şcolar pentru mamele minore beneficiază, în acest an şcolar 731 de tinere.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.235 secunde