Elevii români din Ucraina vor primi burse de studiu

179
Elevii români din Ucraina vor primi burse de studiu - img-1697120969.jpg

Articole de la același autor

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni anunță că va începe procesul selecție a partenerilor cu ajutorul cărora se vor acorda burse de studiu elevilor etnici români ce au domiciliul în Ucraina.

Există, totodată, și un sprijin financiar pentru cadrele didactice care predau limba română sau în limba română în Ucraina. De asemenea, se vor acorda și burse de studiu studenților care urmează cursurile catedrelor/lectoratelor de limba română din Ucraina.

„Sunt eligibile pentru a participa la procesul de selecție toate asociațiile, fundațiile sau organizațiile nonguvernamentale care aparțin etnicilor români din Ucraina și au ca obiect de activitate păstrarea, promovarea identității lingvistice și culturale, cu sediul (principal sau secundar) în regiuni din Ucraina în care trăiesc comunități de români.

Asociațiile, fundațiile sau organizațiile nonguvernamentale trebuie să fie înregistrate atât din punct de vedere legal, cât și fiscal în Ucraina și să demonstreze că au capacitatea de a desfășura în bune condiții procesul de selecție a beneficiarilor”, se arată în anunț.

De asemenea, asociațiile, fundațiile sau organizațiile nonguvernamentale pot aplica pentru o componentă, două sau toate cele trei componente ale Programului. Iar selecția asociațiilor, fundațiilor sau organizațiilor nonguvernamentale se va face de către o comisie organizată la nivelul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Acestea vor încheia un contract cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în condițiile Legii nr. 321/2006.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8949 secunde