Burse pentru studenţii români în Marea Britanie, pentru reducerea taxelor

723
Burse pentru studenţii români în Marea Britanie, pentru reducerea taxelor - bursestudenti1-1613575193.jpg

Articole de la același autor

Tinerii români își păstrează interesul ridicat pentru studiile în Marea Britanie, arată datele companiei de consultanță educațională, IntegralEdu. Tendința a fost remarcată încă de la sfârșitul anului trecut când mai multe instituții de învățământ britanice au anunțat că vor veni în sprijinul europenilor prin a nu modifica taxele de studiu după Brexit. Astfel, cele mai multe dintre ele acordă automat burse pentru europeni, aceștia beneficiind astfel de același nivel de taxe ca cetățenii britanici.

„Deja 20 de universități de prestigiu din Marea Britanie, din portofoliul nostru educațional, au implementat diverse scheme bursiere pentru studenții din UE, menținând astfel taxa la același nivel ca înainte de Brexit. Dacă studenții internaționali plătesc în medie între 13.000 și 20.000 de lire pe an, bursele acordate de unele universități pentru europeni pot acoperi chiar și 30 - 40% din taxă, astfel că, în unele cazuri, un student care vine din UE poate plăti chiar mai puțin decât un cetățean britanic. În plus, universitățile se angajează să mențină acest sistem de taxe pe toată durata studiilor”, a anunţat Ana Maria Papp, reprezentantul IntegralEdu.

Pe data de 18 februarie (intervalul 14.00-18.00) va avea loc ediția virtuală a târgului educațional World Education Fair (WEF), care reunește peste 30 instituții participante din Europa și SUA, unde cele mai multe instituții participante sunt chiar din Marea Britanie. Tinerii care doresc să studieze în UK pot să participe la prezentări sau să discute personal cu reprezentanții universităților în cadrul evenimentului.

La ediţia virtuală vor fi prezente şi unităţi din Austria, Italia, Elveţia, Belgia, Danemarca şi Olanda.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3827 secunde