Suedia şi Irlanda caută studenţi români

243
Suedia şi Irlanda caută studenţi români - noidestinatiistudenti-1610380466.jpg

Articole de la același autor

Universităţi renumite din Suedia şi Irlanda au pregătit oferte tentante pentru tinerii din România. În Suedia, studiile sunt gratuite, iar, pentru Irlanda, există granturi şi subvenţii care acoperă integral costul studiilor.

Reprezentanţii universităţilor vor fi în dialog cu tinerii români în cadrul a două evenimente virtuale, desfăşurate pe 14, respectiv 28 ianuarie.

Admiterea la universitățile din Suedia are loc la mijlocul acestei luni, iar pentru Irlanda va avea loc pe 1 februarie. Astfel, tinerii care sunt interesați să studieze în una din cele două țări pot discuta online direct cu reprezentanți ai universităților din cele două țări, în timpul unor evenimente virtuale de la mijlocul și finalul acestei luni. Dacă Suedia este căutată pentru standardul ridicat de viață și accentul pe care îl pune pe zona de creativitate, Irlanda este recunoscută, mai nou, ca fiind „patria” IT-iștilor, mulți tineri fiind atrași de oportunitățile și nivelul de studiu în informatică.

Studiile universitare de licență și masterat în Suedia sunt gratuite pentru cetățenii din Uniunea Europeană, astfel că familiile tinerilor care sunt acceptați de o universitate din Suedia trebuie să își bugeteze doar costurile de trai.

„Pentru studiile în Irlanda există sistemul Free Fee Grant, care acoperă taxele de studiu pentru studenții europeni, însă majoritatea universităților solicită plata unei contribuții din partea studentului, care poate ajunge la 3000 euro. Însă, această contribuție poate fi acoperită prin intermediul unor subvenții și burse, dar și utilizând rute alternative de finanțare. Subvențiile sunt oferite studenților în vederea acoperirii taxelor de studiu, dar și a costurilor de trai. Tipul și cuantumul subvenției este stabilit în funcție de nivelul și durata programului de studiu, dar și ținând cont de venitul familiei”, explică Ana-Maria Papp, reprezentantul IntegralEdu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6988 secunde