Vicepremierul Dan Barna, discuţie cu ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti

188
Vicepremierul Dan Barna, discuţie cu ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti - danbarnaambasador-1613586905.jpg
Vicepremierul Dan Barna a discutat cu ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, despre găsirea unei soluţii pentru scăderea costului vizelor de muncă pentru românii care vor dori să lucreze în Regatul Unit.

„Românii din Marea Britanie sunt în acest moment una dintre cele mai mari şi solide comunităţi din Regatul Unit. Ca procent din populaţia activă, ei sunt chiar mai importanţi, pentru că toţi sunt la vârsta la care pot munci. Şi o fac. În companiile din City-ul londonez, în sistemul de sănătate sau în servicii şi producţie pe întreg teritoriul britanic. Contribuţia pozitivă a românilor este evidentă şi adaugă la bunele noastre relaţii. De aceea, am stabilit împreună cu ambasadorul Marii Britanii, domnul Andrew Noble, să continuăm la nivel bilateral eforturile de găsire a unei soluţii pentru scăderea costului vizelor de muncă pentru lucrătorii români care vor dori să se alăture celor care se află deja acolo”, a scris viceprim-ministrul marţi, pe Facebook.

Potrivit acestuia, relaţiile dintre Marea Britanie şi România au potenţial major de dezvoltare atât pe plan instituţional, cât şi în plan economic.

„I-am spus ambasadorului Noble că România este 'open for business', nivelul actual al investiţiilor britanice în ţara noastră fiind încă sub nivelul pe care ni l-am dori. Relevanţa parteneriatului strategic dintre ţările noastre depăşeşte cadrul bilateral, iar această relaţie are implicaţii pozitive pentru întreaga regiune. Cred că, după alegerile de anul trecut, acest parteneriat are toate datele pentru a deveni şi mai puternic”, a transmis Barna.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.359 secunde