Ministrul Justiției, Stelian Ion, s-a întâlnit cu ambasadorul Olandei la Bucureşti

246
Ministrul Justiției, Stelian Ion, s-a întâlnit cu ambasadorul Olandei la Bucureşti - stelianionambasadorolanda-1613500175.jpg
Ministrul Justiţiei, constănţeanul Stelian Ion, a avut, ieri, o întâlnire cu ambasadorul Olandei la Bucureşti, Roelof Van Ees.

Cei doi au discutat despre mai multe probleme importante. Cooperarea bilaterală în domeniul justiţiei a fost unul din subiectele de discuţie, ambasadorul Olandei exprimând deschiderea Ministerului Justiţiei din Olanda pentru continuarea discuţiilor deja antamate. Noul Mecanism privind Statul de Drept, managementul strategic al sistemului judiciar, recuperarea creanţelor, precum şi criminalitatea privind mediul sunt subiectele care vor fi dezvoltate în dialogul bilateral.

„Consolidarea statului de drept la nivelul Uniunii Europene este o responsabilitate colectivă a noastră. Progresele înregistrate la nivel naţional produc valoare adăugată la nivelul întregii Uniuni. În acest context, sprijinul reciproc este foarte important”, a declarat ambasadorul Roelof Van Ees.

Oficialul olandez a fost interesat de procesul de modificare a legilor justiţiei, a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, precum şi de calendarul care va fi urmat de Guvern. Ministrul Justiţiei a prezentat stadiul proiectului de lege privind desfiinţarea SIIJ, precum şi calendarul de finalizare a legilor justiţiei şi a proiectelor de lege privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. De asemenea, a precizat că proiectele legilor justiţiei vor fi transmise, spre aviz, Comisiei de la Veneţia şi GRECO.

„Discuţiile directe pe teme de interes pentru MCV şi Mecanismul Statului de Drept sunt foarte utile pentru noi. Să fiţi convinşi că veţi avea în mine un partener de discuţii deschis şi sincer. Modificarea legilor justiţiei generează dialog între instituţiile din sistemul judiciar, pe de o parte, şi între acestea şi magistraţi, pe de altă parte, pentru a discuta şi identifica soluţiile legislative care să ducă la consolidarea independenţei şi eficienţei justiţiei din România”, a declarat ministrul Justiţiei, Stelian Ion.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3002 secunde