20 de ani de educație la Liceul "George Călinescu"

1786
20 de ani de educație la Liceul
Pentru elevii și corpul profesoral ai Liceului Teoretic "George Călinescu" ziua de vineri, 23 aprilie, a avut dublă semnificație aniversară: pe de o parte s-au împlinit 20 de ani de la înființarea instituției, dar nici aniversarea marelui William Shakespeare nu a fost dată uitării.
Printre numeroasele momente emoționante la care am participat s-a numărat și vernisajul expoziției de fotografie realizată de elevii liceului sub coordonarea prof. Bogdan Ene, catedra de arte plastice. Autorii expoziției sunt Corina Zorzor, Bianca Mihaela Șuta, Oana Loredana Ilie, Vlad Ionuț Gaman, Radu Constan-dache, Diana Andreea Stan și "mezina" Dana Codreanu. Tema lucrărilor a fost una în ton cu atmosfera primăvăratică, cu excepția fotografiilor Corinei, care, conform afirmațiilor profesorului îndrumător, se constituie în cap de afiș. Foarte pasionată de această artă, "pentru că un simplu clic imortalizează momente speciale în mii de pixeli", ea a supus celor prezenți la vernisaj o temă de reflecție: "mai există viață dincolo de fotografie?".
Vernisajul a fost urmat de o dezbatere găzduită de Centrul de Documentare și Informare. Prof. Marina Cușa a condus întâlnirea dintre membri ai cenaclului de literatură cu Alina Costea, Mădălin Roșioru, Dan Mihuț și Daniel Clinci, redactori ai revistei de cultură "Tomis". Dezbaterea a fost centrată asupra paradigmei literare douămiiste, cu intenția de a recupera forme culturale de care astăzi tinerii se depărtează. În cadrul acestei dezbateri, Ale-xandra Vechiu, fostă elevă a liceului, actualmente studentă la Facultatea de drept a Universității "Ovidius", premiată cu premiul Prima Verba al Uniunii Scriitorilor, și-a lansat cel de-al doilea volum de poezii intitulat "Carnavalul Căderii".
De asemenea, în cadrul activităților organizate cu prilejul aniversării, catedra de limba și literatura română a organizat mai multe activități care celebrează acest eveniment major din viața școlii și care ilustrează importanța acordată educației non-formale. Prof. Fetisleam Melek și elevii clasei a IX-a B au pregătit un colaj inspirat de relația profesor - elev, pornind de la schițele lui I.L. Caragiale într-un traseu artistic ce a culminat cu referire la Eugen Ionescu.
"Școala noastră s-a remarcat astăzi prin foarte multe activități organizate cu prilejul aniversării celor 20 de ani de existență și ne dorim ca și de acum înainte să păstrăm același nivel al calității, preocupați de tot ceea ce înseamnă educație", a declarat prof. Alina Codreanu, directorul liceului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2058 secunde