Acuzații la Școala nr. 24. "Până unde poate merge doamna director?"

4990
8
Acuzații la Școala nr. 24.

Articole de la același autor

Mult prea conștienți că învățământul românesc, în ceea ce privește partea administrativă, se clădește pe spinarea lor, a părinților, și din economiile drastice pe care trebuie să le facă managerii unităților de învățământ constănțene, ieri, un părinte de la Școala Gimnazială nr. 24 "Ion Jalea" a trimis redacției următorul mesaj.


"Sunt un părinte al unui elev care învață la Școala nr. 24 «Ion Jalea» și doresc să vă menționez faptul că în această școală căldura este oprită, evident la sugestia «Doamnei Director». Întrebarea mea este până unde poate merge aceasta… pentru ca să facă economii și să ia ea «medalia de aur», evident pentru ca să-și mențină postul? Puteți să adresați această întrebare celor care au numit această persoană în funcție?", se încheie mesajul.


"Și acasă se poate întâmpla!"
Până la cei care au numit-o în funcție, i-am adresat direct întrebarea prof. Corina Teodorov, directorul Școlii nr. 24. "Domnul părinte ar fi trebuit să vină mai întâi să ne întrebe pe noi ce s-a întâmplat, și nu să trimită presei constănțene alarme false de acest gen. Veniți să puneți mâna pe calorifere în școală să vedeți cât sunt de fierbinți. Am avut într-adevăr o avarie, atunci când s-au făcut probele la rece, în urma cărora un calorifer a cedat. Dar l-am reparat și acum totul este în ordine. Până la urmă și acasă se mai întâmplă să cedeze un calorifer!", a venit prompt răspunsul prof. Teodorov.


Nu ne rămâne decât să presupunem că respectivul părinte a auzit ceva-ceva din discuțiile purtate la prima ședință tehnică pe care inspectorul general Gabriela Bucovală a avut-o cu directorii unităților de învățământ din municipiul Constanța. Desfășurată în sala Remus Opreanu a Consiliul Local, ședința respectivă l-a avut la prezidiu pe primarul interimar Decebal Făgădău, care a adus în discuție necesitatea unei mai judicioase organizări a cheltuielilor administrative. În niciun caz că va premia vreun manager care face economie "la sânge", mai ales că majoritatea directorilor de școli nu sunt încântați cu ideea ca economiile lor de la sfârșitul anului să ajungă la unitățile care au înregistrat arierate. 


Comentează știrea

herodot
29 octombrie 2015
10 pentru Svinarciuc:

1) Mai trimiti profesorii si personalul auxiliar sa faca propaganda, presiuni pentru strangerea fondului scolii? 2) Mai mergi in excursii la restaurant cu gimnaziul? 3) Mai propui sefi de catedra cu DEF cand altii sunt mai pregatiti (ai auzit de gradul I?)? 4) Mai incurajezi cumulul de functii sef de catedra-director educativ-sef diriginti-membru CA-membru CEAC-membru diverse comisii? Cand duci lipsa de yes-meni... 5) Procesele verbale cine le mai scrie? Mai consemneaza... pe sarite, sau a revenit respectiva individa la normalitate? 6) Vizitele de stat la colonia sc 36 cu cine le faci acum ca Radu si Raducu nu mai sunt? 7) Campaniile antifumat ale unei ex-invatatoare fumatoare cum se mai deruleaza? 8) Statie radio in liceu pe cand? Nu sunt bani? in 7 ani nu ati fost in stare sa strangeti destui banuti din targuri si alte prostioare de-astea? 9) Balul bobocilor unde il organizezi? Am auzit ca in Mamaia exista un restauran... ah, stai! stii despre ce vorbesc, doar mergi acolo in fiecare an, prietenii stiu de ce! Aragaz cu patru ochi... 10) Vin alegerile, mai candidezi? Vezi ca ai competitie chiar la tine in ograda! Iubesti tradarea (doar stii la ce ma refer, Cornelia nu cred c-a uitat gustul amar), dar urasti pe tradatori?

Murphy
29 octombrie 2015
Felicitari Simona Anghel

Felicitari Simona Anghel, esti o profesionista pentru modul exemplar cu care expui problemele din invatamantul constantean, si nu numai. Ar trebui ca toti reporterii sa ia modelul tau pentru a deveni adevarati reporteri profesionisti. Cliritatea articolelor tale spune totul, comentariile cititorilor sunt elocvente, dar masurile luate de cei indrituti cu managementul unitatilor de invatamant sunt neclare si partinitoare. Nu se doreste respectarea legislatiei, se abuzeaza in continuare de abuz in serviciu de majoritatea celor aflati in fruntea institutiilor de invatament. Inca mai exista directori sau sefi de structuri fara studii superioare, fiind ramasi in functii pe principiul parandaratului josnic si ilegal, care cad in derizoriu in fata cadrelor didactice cu studii superioare si masterate. Este o mare rusine a managementului ISJ de a mentine in fuctii niste nulitati absolute, care jignesc, ameninta, creaza scenarii, ameninta cu desfacerea contractului de munca pentru ca profesorii competenti nu joaca asa cum vor cruciatii cu stea in frunte. Este o susine sa vina in control la clasa o persoana care nu are studii superioare si care sa-ti dea indicatii profesionale, cand ultima lor diploma este doar de liceu. Este inadmisibil asa ceva, si totusi se intampla la noi la Constanta. Nu dau nume pentru ca se cunoaste situatia josnica in care nescolitii se zbat ca pestele pe uscat pentru a ramane pe scaunul de director sau sef de structura. Abuzul in serviciu este arma lor preferata pentru a injosi cadrele didactice care au studiat si au obtinut diplome de licenta in studii superioare si diplome de masterat. Cum pot conduce o institutie de invatament daca modul lor de gandire este limitat ? Poate ne raspunde aici in forum cineva competent daca este legal sau ilegal sa detii functie de conducere doar cu liceul si sa dai lectii cadrelor didactice cu pregatire superioara profesionala.

articolele simonei anghel
29 octombrie 2015
pun frana nedreptatilor strigatoare la cer!

Sunt ca o gura de aer proaspat pentru scolile din constanta! Foarte bine, doamna anghel! Continuati sa scrieti despre toate - si bune, si rele! Poate vom avea sansa sa se remedieze macar o parte din neajunsuri! E foarte important sa se puna pe tapet ce nu functioneaza cum ar trebui, nu sa se ascunda printre hartiile aruncate la arhiva isj-ului sau secretariatelor! Multumiri!

E grav
29 octombrie 2015
cand faci rau fiind convins ca faci bine!

Nu stiu altii cum gandesc, dar eu una mi-am dat seama: atunci cand foarte multa lume iti spune sa-ti bai mintile in cap, ca nu faci bine ce faci, sa te duci la culcare ca esti "beat", dar tu te incapatanezi sa ramai in picioare, e clar! Tu nu realizezi in ce stare esti! Tu zici ca esti treaz, si continui sa bati campii! Si acum, si maine, si poimaine! De ce? Pentru ca sunt unii langa tine care iti spun ca faci bine ce faci! De ce? Pentru ca ei au ceva de castigat din asta. Interesul, bata-l vina! Dar ar mai fi o chestie: tu, cu creierul tau, nu poti sa gandesti? Nu discerni intre bine si rau? Ce, asti copil???

Lorena
29 octombrie 2015
caldura

nici in scolile din judet nu e caldura

herodot
30 octombrie 2015
jos Svinarciuc!

Subscriu!, regimul Svinarciuc, ca si in cazul M. Stan, nu se lasa învins, oricât i-ai cere sa renunțe la mizerii sau sa isi dea demisia, nu se lasa! nu vrea! are impresia ca face bine, ca e adorata de toti, ca e Mesia, liderul providențial care ne duce pe culmile cele mai înalte ale succesului multilateral dezvoltat al partidului!

Răspuns la: cand faci rau fiind convins ca faci bine!
Adăugat de : E grav, 29 octombrie 2015
Nu stiu altii cum gandesc, dar eu una mi-am dat seama: atunci cand foarte multa lume iti spune sa-ti bai mintile in cap, ca nu faci bine ce faci, sa...
yy
30 octombrie 2015
Idem despre a noastra!

De pe culmile alea inalte pe care ne-au dus si pe care s-au cocotat, cand or cadea....brusc, n-o sa le fie bine deloc. Stiti cum e: cine urca, trebuie sa mai si coboare! Rabdare, rabdare...

Răspuns la: jos Svinarciuc!
Adăugat de : herodot, 30 octombrie 2015
Subscriu!, regimul Svinarciuc, ca si in cazul M. Stan, nu se lasa învins, oricât i-ai cere sa renunțe la mizerii sau sa isi dea demisia, nu se...
urechelnita albastra cu paduchi portocalii
31 octombrie 2015
lozinca slugii

noi nu suntem normale, suntem haimanale! dam cu legea prin noroi, suntem un mare gunoi! n-avem respect pentru nimic, bagam si-un dans din buric! creta, fonduri, meditatii, ca sa facem reparatii!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5242 secunde