Admitere 2020, la Universitatea "Ovidius". Ultimele zile de înscriere

272
Admitere 2020, la Universitatea

Articole de la același autor

La acest moment, o parte dintre facultățile Universității "Ovidius" din Constanța și-au încheiat înscrierile, altele mai au câteva zile până când vor închide listele și vor stabili care sunt tinerii ce vor studia acolo începând din toamnă. Până acum, la cea mai mare instituție de învățământ superior din Dobrogea, s-au înscris 3.252 candidați la studii de licență și 317 la masterat.

Din situația afișată pe site-ul universității, reiese că la mare căutare în această primă sesiune de admitere sunt Facultatea de Litere, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie, Drept și Științe Administrative și Științele Economice.

La Licență, au fost finalizate deja înscrierile la Litere, Istorie și Științe Politice, Matematică și Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației. Vor continua, până la data de 20 iulie, la Medicină, Medicină Dentară, Construcții, Educație Fizică și Sport. Cel mai târziu vor încheia perioada de înscrieri Facultatea de Farmacie, pe 22 iulie, și Artele, pe 25 iulie.

Din datele de până acum, la Litere, o urmă de concurență există la specializarea Limba română - O limbă străină, unde, pe 90 locuri, au fost înregistrate 109 dosare. În total, la toate specializările s-au depus 266 dosare.

Apoi, la Istorie, pe 135 locuri, s-au înscris 96 tineri. La Matematică sunt 274, din care 193 la Informatică, iar la Psihologie, 650 pe 300 de locuri. Cei mai mulți candidați s-au înscris la Psihologie și Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar.

Reamintim că, în 2020, numărul de locuri la buget este de 1.360, iar la forma de învățământ cu taxă, 3.672. În plus, în condițiile în care vor rămâne locuri neocupate, va fi organizată cea de-a doua sesiune de admitere, în perioada 5-15 septembrie, 15 fiind data limită de finalizare a înmatriculărilor.

XXX

O altă noutate în acest an se referă la faptul că absolvenții care provin din sistemul de protecție socială și care candidează pe locurile special alocate vor depune la înscrierea online pe platforma de admitere și o adeverință emisă de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului unde au fost în evidență.

Comparativ cu anii trecuți, listele cu rezultatele la examenele de admitere se vor afișa pe baza numărului de legitimație aferent fiecărui candidat în parte, înlocuind numele și prenumele acestuia. Numărul de legitimație se generează automat, la finalizarea înscrierii pe platforma online, fiind unic pentru fiecare program de studiu la care se face înscrierea.

Ca urmare, candidații sunt atenționați să păstreze numărul/numerele de legitimație, pentru a se putea identifica pe liste și pentru a se înmatricula în consecință la programul/programele la care au fost declarați admiși.

Singurele facultăți la care examenul se va susține față în față sunt cele de Medicină și Farmacie. În cazul acestora, probele scrise de admitere se vor desfășura în aulele universității, respectând cu strictețe și responsabilitate normele de siguranță în contextul pandemiei.

"Din cauza pandemiei de coronavirus, tinerii vor fi așezați câte 18 în fiecare sală și vor fi asistați de câte doi supraveghetori, pe timpul susținerii probelor. Pentru ca între ei să se păstreze distanța socială, îi vom distribui în toate cele patru sedii", a precizat rectorul Universității "Ovidius", conf. univ. dr. Dan Iliescu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3811 secunde