Operele lui Iris Murdoch, la Biblioteca Județeană

165
Operele lui Iris Murdoch, la Biblioteca Județeană - operele-1594916919.jpg

Articole de la același autor

Specialiștii de la Biblioteca Județeană Constanța au comemorat-o, zilele trecute, pe Iris Murdoch, considerată autoarea cea mai importantă a literaturii britanice postbelice. Ea a scris, de-a lungul timpului, peste 20 de romane, printre care "Marea, marea", distins cu Premiul "Booker", apreciat ca fiind cea mai reușită carte din îndelungata carieră literară a autoarei. În sălile de lectură ale instituției de cultură de la malul mării pot fi găsite toate operele acesteia.

"Iris Murdoch a fost educată în școli independente, apoi a studiat limbi clasice, filozofie și istorie la Oxford și Cambridge. La începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, a lucrat într-o organizație ONU, care se ocupa de refugiați, timp în care a călătorit în Europa. În Belgia, l-a întâlnit pe Jean Paul Sartre, filozof care i-a influențat cariera și activitatea de mai târziu. Apoi, din anul 1948, a fost profesor de filozofie la Universitatea din Oxford. Primul roman, «Prins în mreje», a fost publicat în 1954", au declarat bibliotecarii constănțeni.

Scriitoarea a murit la 9 februarie 1999, iar soțul său, care i-a stat alături până la sfârșit, o va aminti în două cărți: "Elegy for Iris" (1998) și "Iris and Her Friends: A Memoire of Memory and Desire" (1999). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2491 secunde