Concurs Admiterea a început cu stângul

988
Admiterea a început cu stângul - 4d931837600898977eb82df2316e3a1b.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, în trei licee constănțene, se desfășoară cea de-a doua probă de aptitudini pentru admiterea în clasa a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne. Este vorba de proba de verificare la limba franceză, respectiv germană.

Din păcate, în prima zi de desfășurare a probei la limba engleză, conducerile a cinci din cele șase licee unde se susțin testări au fost de-a dreptul bulversate de bâlbâiala transmiterii subiectelor. Este vorba de Colegiul Comercial "Carol I", Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu", Liceul Teoretic "George Călinescu", Grupul Școlar "Ioan N. Roman" și Liceul Teoretic "Ovidius".
Pe toate biletele cu subiecte de la proba orală, era trecut la președinte de comisie prof. Gheorghe Moraru, așa încât doar Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" le-ar fi putut distribui, întrucât metodologia prevede ca fiecare unitate să aibă propriul președinte al comisiei de examinare. Noroc că, până la intrarea în proba orală, conducerile liceelor au sesizat profesoarei Florina Jasmina Niculescu, inspector de limba engleză-germană, greșeala și aceasta a fost remediată. Nu în două secunde, cum a declarat insp. Niculescu, pentru "Cuget Liber", pentru că de la 9.03 la 10.51, cum se poate verifica pe forumul ISJ Constanța, nu prea sunt două secunde. Din acest motiv, unii elevi chiar au fost nevoiți să stea în expectativă, întrucât proba orală a început la 10.30, dar biletele nu erau gata.
De asemenea, directorii au semnalat faptul că, spre deosebire de alți ani, când s-a format o comisie la Inspectoratul Școlar unde s-a extras din mai multe variante de subiecte unul singur, după care, în jur de ora 7, a fost postat pe forum, de data aceasta, încă din zorii zilei de 1 iunie, de la ora 3.34, subiectul a fost postat, ce-i drept cu parolă. Față de biletele de la oral NEPAROLATE aflate la dispoziția elevilor care bine mersi puteau după proba scrisă să meargă acasă să exerseze și să se întoarcă la oral cu "lecția învățată". Întrebată în legătură și cu acest aspect, insp. Florina Niculescu a declarat că n-au de unde să știe copiii parola de pe forumul ISJ Constanța. Probabil că n-a luat în calcul și profesorii care mai meditează sau care chiar au copiii care susțin proba.
Cu certitudine, prof. dr. Aliss Andreescu, inspector școlar general, a luat toate măsurile care se impun în urma acestor bâlbâieli pentru ca ele să nu se mai repete la următoarele probe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3269 secunde