Blenis și Niculescu, presupușii asasini ai unei familii din Mangalia, în așteptarea ultimei sentințe

1685
Blenis și Niculescu, presupușii asasini ai unei familii din Mangalia, în așteptarea ultimei sentințe - fdfe72ea5c6bee9ca14e4bdd1d508f91.jpg

Articole de la același autor

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au finalizat cercetarea judecăto-rească în dosarul lui Ștefan Niculescu și Shyti Blenis, cei doi indivizi care sunt suspectați de comiterea triplului asasinat de la Mangalia, de acum cinci ani, când ar fi omorât cu sânge rece pe cei trei membrii ai familiei Ion, printre care și o fetiță de doar opt ani. Ei au fost condamnați de Tribunalul și Curtea de Apel Constanța la detenție pe viață, iar judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție urmează să se pronunțe în cazul lor la data de 24 noiembrie. De această dată, hotărârea va fi definitivă, de aceea surprizele nu au contenit să apară în timpul judecării recursului.
În fața judecătorilor de la această ultimă instanță de judecată se pare că depozițiile celor doi inculpați au suferit o schimbare esențială. Din câte se pare, inculpatul Niculescu ar fi recunoscut că el este autorul triplului asasinat și că Blenis nu ar avea vreo vină (!?), în condițiile în care, la instanțele constănțene, cei doi nu au prididit să arunce responsabilitatea comiterii faptelor odioase unul în cârca celuilalt.
Urmează să vedem, în aceste condiții, ce decizie vor lua magistrații bucureșteni, dacă vor ține cont de această nouă "dezvăluire", dacă vor emite vreo hotărâre de condamnare sau vor dispune, cumva, rejudecarea ori refacerea urmăririi penale.
Cei doi au fost judecați pentru că i-ar fi ucis pe membrii familiei Ion, respectiv soții Alexandru și Lucreția și fiica minoră Amalia - Victoria, de opt ani, din Mangalia, după care au îngropat cele trei cadavre. Potrivit expertizei medico-legale, fetița a fost îngropată de vie, aspect care face și mai oribilă fapta comisă de către cei doi.
Trupurile soților Ion au fost găsite îngropate în liziera din apropierea localității 23 August, fiind depuse în aceeași groapă unul peste celălalt. Corpul fetiței a fost găsit în pădure la Valu lui Traian.
Tot în sarcina celor doi se reține că, pe data de 1 iunie 2004, au sustras din locuința familiei Senan și Sevinci Abibula, circa 100 grame bijuterii din aur, 4.600 dolari, 100 de euro și 34 de milioane de lei vechi, trei ceasuri de mână și două telefoane mobile.
În privința martorului principal, Todri Albion, anchetatorii au dispus neînceperea urmăririi penale pentru că el ar fi fost constrâns moral, iar ulterior a înlesnit arestarea celor doi principali suspecți ai triplului asasinat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.69 secunde