Admiterea la liceu. Surpriză de proporții la repartizare!

3593
4

Articole de la același autor

Suspansul a luat sfârșit pentru cei peste 4.500 de absolvenți constănțeni de clasa a VIII-a care, de aproape două săptămâni, așteptau cu emoție și groază vestea cea mare: destinația următorilor patru ani. Și așa cum previzionam, repartizarea computerizată de anul acesta a oferit unele dintre cele mai mari surprize, numai dacă ținem cont de diferențele mari între mediile de admitere de anul trecut și cele de anul acesta. 


Din cei 4.564 de candidați înscriși, au fost repartizați 4.545, 271 de locuri rămânând neocupate. 


Bătălia mare "la vârf" s-a dat între cei opt candidați cu medii de 10. Șase au ajuns elevi ai Colegiului "Mircea", unul a rămas la Liceul "Traian", iar o elevă din Medgidia a ales să rămână în localitate, la Liceul "Nicolae Bălcescu". 


Într-un Top 50 național al specializărilor, pe locul 2 se află Colegiul "Mircea", cu media 9,89, mate-info, bilingv engleză. Pe locul 9, tot Colegiul "Mircea", cu mate-info, bilingv germană - media 9,72, urmat de Liceul "Ovidius" pe locul 10, științele naturii, bilingv engleză - 9,71 și iar Colegiul "Mircea" - științele naturii bilingv engleză - 9,70. De altfel, în acest top național, Colegiul "Mircea" se regăsește cu toate cele șapte specializări, în timp ce Liceul "Ovidius" doar cu două. 


Ce diferențe sunt față de anul trecut 
Ultima medie cu care s-a intrat la Colegiul "Mircea" a fost 9,47 la științele naturii, bilingv franceză. Cea mai mare diferență, însă, față de anul trecut, s-a înregistrat la aceeași specializare, dar bilingv germană, unde s-a intrat cu 9,49, față de 9,64 în 2015. 


La Liceul Teoretic "Ovidius", ultima medie a fost 9,32 la științele naturii, bilingv franceză (față de 2015 - 9,40). 


La Liceul Teoretic "Traian", ultima medie înregistrată a fost 9,17, la filologie (față de 9,44 anul trecut). 


La Colegiul Național "Mihai Eminescu", ultima medie a fost 8,87, la științele sociale (față de 9,21 anul trecut), iar la "Decebal", la aceeași specializare, s-a intrat cu 8,65 (față de 8,99 anul trecut). La Liceul Teoretic "George Călinescu", cea mai mică medie a fost 7,71 la științe sociale, iar la Colegiul Național Pedagogic, la aceeași specia-lizare anul acesta s-a intrat cu 8,35 (față de 8,81 anul trecut). 


La polul opus, medii de toată jena 
Lista liceelor din județ care vor avea în clasa a IX-a elevi cu media de admitere 2 se deschide cu comuna Independența, unde ultima medie este 2,90 la agricultură. Încheie plutonul specializarea mecanică de la Liceul Tehnologic Carsium, cu ultima medie 2,29. Înaintea lui, cu ultima medie 2,37, tot la mecanic, Liceul "Regele Carol I" Ostrov. 


În municipiul Constanța, la liceele tehnologice, ultimele medii de admitere au fost: la specializarea agricultură a Colegiului Tehnic Pontica s-a intrat cu 3,08, la Liceul Tehnologic "Dimitrie Leo-nida" - 3,18 (mecanică), la Liceul Tehno-logic "C.A. Rosetti" - 3,25 (electro-mecanică), Liceul Tehnologic "Gh. Duca" - 3,36 (electronică-automatizări), Colegiul Tehnic "Tomis" - 3,44 (construcții, instalații și lucrări publice), Colegiul Tehnic "Vasile Pârvan" - 3,45 (protecția mediului). 


Astăzi, vor fi afișate în unitățile de învățământ gimnazial listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective. 


În intervalul 21-29 iulie, elevii trebuie să-și depună dosarele de înscriere la unitățile la care au fost repartizați. 


Comentează știrea

Nedumerit!
20 iulie 2016
???

Si, unde e surpriza de proportii?

Cosmin Stoica
20 iulie 2016
Castiga bani in scurt timp!

Castiga bani in scurt timp! Totul e testat, serios si de viitor! Ai nevoie doar de cateva ore zilnic de activitate in timpul liber. Aceasta este o sansa pentru persoane hotarate si extrem de serioase, doritoare de castiguri suplimentare si rapide. Pentru detalii, intră acum pe site-ul http://bit.ly/294Cexh

Gogu
21 iulie 2016
3,36

As fi tare curios ce fel de " electronica-automatizari" invata ala cu 3,36 de la lic.Gh. Duca (fost CFR)

Anonim
23 iulie 2016
Unde sunt mizeriile de la ISJ?

Surpriza de proportii este ca madam Simona Anghel nu mai scrie despre mizeriile de la ISJ, cum o facea odata. Le-a uitat sau le-a iertat pe jegoasele alea?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5292 secunde