Agenda culturală

354

Articole recomandate

Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski"
- Pe 30 ianuarie, de la ora 19, "Seară camerală", cu soliștii Nicolae Spătaru, la clarinet, Alexandra Răducanu și Eugen Dumitrescu, la pian.
- Vineri, 1 februarie, de la ora 19, Concert simfonic, dirijor - Răsvan Cernat, solist Gabriel Croitoru. În program: "Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră în re major", de Paganini și "Simfonia nr. 5 în mi minor, op. 64", de Ceaikovski.
- Pe 2 februarie, de la ora 19 - "Traviata", sub bagheta dirijorului Gheorghe Stanciu, în interpretarea soliștilor Elena Rotari, Marius Manea - București, Ioan Ardelean, Lucia Mihalache, Laurențiu Severin, Cătălin Țoropoc, Ciprian Done, Constantin Acsinte ș.a.

Teatrul de Stat Constanța
- Sâmbătă, 2 februarie, de la ora 18.30, pe scena Teatrului de Stat Constanța este programată comedia "Scaiul", de Georges Feydeau , cu Dana Dumitrescu, Mihai Sorin Vasilescu, Pavel Bârsan, Adrian Dumitrescu, Ileana Ploscaru, Iulian Enache, Eugen Mazilu ș.a.

Teatrul pentru copii și tineret Constanța
- Marți, 29 ianuarie, de la ora 11.15, miercuri, 30 ianuarie, de la ora 10.30 și vineri, 1 februarie, ora 9.30 - "Motanul încălțat", după Charles Perrault, în scenariul, regia artistică și animația - Cristian Pepino, scenografia - Cristina Pepino. Piesa este adresată categoriei de vârstă - 6 și 12 ani.
- Joi, 31 ianuarie, de la ora 10.30 - "Albă ca zăpada", după Frații Grimm, regia - Bogdan Drăgulescu, scenografia - Daniela Drăgulescu, muzica - Liviu Prossi, spectacol adresat categoriei de vârstă 4 - 12 ani.
- Duminică, 3 februarie, ora 11- "Fata babei și fata moșneagului", după Ion Creangă, în regia și scenariul lui Daniel Stanciu, adresat categoriei de vârstă 3 - 10 ani.

Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța
- Pe data de 5 februarie, de la ora 19,Tudor Gheorghe revine la Constanța cu spectacolul "Parfumul nebunelor dorinți", pe versuri de Vasilache, Fernic, Andreescu, Vasilescu, Dendrino. Prețul unui bilet la acest spectacol este de 50 de lei.
- Teatrul de Operă și Balet Kiev prezintă, pe data de 10 februarie, de la ora 19, spectacolul de balet "Spărgătorul de nuci", prețul biletelor variind între 60 și 80 de lei. Evoluează prim-soliștii Natalia Lazebnikova, Kristyn Balabanova, Evgenii Logunov și Andry Gyra. Coregrafia este realizată de V. Kovtun.

Muzeul de Artă Constanța
- Expoziție de fotografie semnată de Constantin Grigoruță, membru al UAP Constanța, și Incze Domokos, organizator al Bienalei Internaționale de artă fotografică din Miercurea Ciuc. Expoziția reunește o serie de fotografii realizate într-o tehnică specială, aflată la granița cu artele plastice. Peisaje, natură statică vor fi prezentate publicului constănțean.
- S-a deschis expoziția "In the Blood/Legături de Sânge" - un prim pas spre o necesară reașezare a lui G. M. Cantacuzino - pictorul, supranumit "cronicarul spiritualității românești", în spațiul cultural românesc."Este o inedită expoziție, gândită la nivel conceptual ca un dialog al lucrărilor Ilinca și G. M. Cantacuzino, o încercare de a-l redescoperi pe G.M. - pictorul și în același timp un studiu al relației dintre el și nepoata sa, realizat prin juxtapunerea lucrărilor lor, adesea foarte diferite.

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
- Până pe 31 ianuarie, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Asociația Culturală "Noua Acropolă" prezintă o expoziție cu peste 100 de reproduceri arheologice din civilizațiile antice. Este vorba despre reproduceri din civilizațiile Grecia, Roma, Egipt, India, Tracia, Mezoamerica, precum și reproduceri din Evul Mediu european și din Renaștere. Intrarea este liberă.

Muzeul de Artă Populară Constanța
- Muzeul de Artă Populară Constanța a deschis expoziția temporară "Veștmânt și podoabe la aromâni", cu piese de patrimoniu din colecțiile instituției. Este vorba despre piese incluse în patrimoniul cultural național datate sfârșitul secolului XIX, rezultat al cercetării de teren desfășurată de cercetătorii muzeului, în toată Dobrogea, între anii 1974 - 1980.
Costumele sunt grupate pe vârstă, categorie socială, fiind expuse și elementele de podoabă care însoțesc aceste piese populare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.053 secunde