Ambasadorul Finlandei în România a deschis o expoziție la Muzeul de Artă

1022
Ambasadorul Finlandei în România a deschis o expoziție la Muzeul de Artă - be18ab4a76d40e2cbccac49fd8b8285f.jpg
La Muzeul de Artă s-a deschis o expoziție de grafică realizată de Asociația Graficienilor din Turku, Finalnda. La vernisajul care a avut loc ieri au participat, alături de dr. Doina Păuleanu, directorul muzeului, și dr. Maria Magiru, directorul Muzeului de Artă Populară, precum și ambasadorul Finlandei în România, Irmeli Mustonen, însoțită de asistentul cultural Carmen Grigoraș.
La deschiderea expoziției, ambasadorul a vorbit despre Asociația din Turku, ce a luat ființă în 1933. Grupul de graficieni finlandezi a organizat expoziții nu doar în țara în care a luat naștere, ci și în Rusia, Letonia, Cehoslovacia și Germania. "Sunt foarte încântată că a venit rândul României și al acestui oraș istoric să găzduiască această expoziție. Înainte de a ajunge în Constanța, această expoziție a fost vernisată în București și Târgoviște, iar astăzi am auzit că acest Muzeu de Artă a găzduit, acum 25 de ani, ultima expoziție finlandeză, deci era timpul să revenim în Constanța", a declarat ambasadorul Irmeli Mustonen.
Expoziția de la Muzeul de Artă cuprinde 51 de lucrări, realizate de 15 graficieni, nivelul lor artistic fiind apreciat de criticul de artă dr. Doina Păuleanu: "Înaltul profesionalism al asociației se vede în toate lucrările aduse. Trebuie să remarcăm modul desăvârșit în care expoziția a fost prezentată publicului și nivelul la care se află arta gravurii în Finlanda".
La eveniment au asistat elevi și profesori ai Colegiului Național de Artă "Regina Maria", dar și artiști plastici constănțeni. Expoziția a fost organizată de Muzeul de Artă, în colaborare cu Ambasada Finlandei în România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3315 secunde