Fotografiile taberei coordonate de Bebe Pitei au fost expuse la Muzeul de Artă

1541
Fotografiile taberei coordonate de Bebe Pitei au fost expuse la Muzeul de Artă - 8e7a464b2e4d30b46cfde133272a16af.jpg
Miercuri, la Muzeul de Artă a avut loc vernisajul expoziției "Oxigen", cuprinzând lucrări realizate de elevi și absolvenți ai clasei de fotografie coordonate de Bebe Pitei, din cadrul Școlii Populare de Arte și Meserii Constanța.
Fotografiile înfățișează peisaje și momente imortalizate la Padina, Bucegi, unde grupul coordonat de Bebe Pitei s-a aflat, recent, într-o tabără ecologică, alături de ei aflându-se și trei elevi olimpici din localitatea Lumina.
La vernisaj au participat foto-graful Bebe Pitei, dr. Doina Pău-leanu, directorul Muzeului de Artă, prof. Doina Voivozeanu, directorul Școlii Populare de Arte și Meserii și deputatul Andrian Mihei.
"Acești copii sunt de o sen-sibilitate ieșită din comun, nu credeam c-o să se ajungă la asemenea nivel. S-au legat foarte multe prietenii între ei. Pasiunea e un sentiment cultivat, și acest lucru s-a văzut", a specificat, emoționat, fotograful Bebe Pitei.
La rândul său, dr. Doina Pău-leanu a subliniat dimensiunea ecologică a taberei de la Padina, dar și capacitatea elevilor de a surprinde ipostaze aparent banale și de a le transforma în fotografii artistice: "Trebuie să iubești atât de mult obiectul pasiunii tale, încât să treci peste toate inconvenientele unui tip de organizare atât de dificil cum este acela al unei tabere în ziua de astăzi. O tabără care își propune să cultive tinerii artiști fotografi, dar și prietenia, un mod de a gândi împreună, care să aibă și o finalitate extraordinară.
Ați știut să selectați lucrurile frumoase cu care v-ați întâlnit, să le vedeți, acolo unde ochiul comun vede lucruri banale. Sunt imagini în care se vede spiritul de vacanță, dar și de ordine, de geometrie, de construcție, spirit ce reușește să fie transmis în fiecare imagine", a spus dr. Doina Păuleanu.
"Îl socotesc pe Bebe Pitei nu numai un important fotograf al orașului și județului nostru, dar și un pedagog de excepție", a precizat criticul de artă.
La finalul evenimentului, Bebe Pitei a înmânat diplome de exce-lență sponsorilor, cola-boratorilor și elevilor săi.
Cei prezenți au putut viziona, apoi, filmul taberei ecologice, care a cuprins cele mai interesante momente experimentate la Padina.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4311 secunde