Brenciu, Smiley, Moga și Loredana au vrut-o în echipele lor

ANDREEA OLARIU: "Promit că n-o să vă dezamăgesc!"

1862
5
Marți, 9 octombrie, constănțenii care au urmărit pe micul ecran, la Pro Tv, concursul "Vocea României" au trăit, alături de eleva de la Colegiul "Mihai Eminescu" din Constanța, Andreea Olariu (16 ani), emoțiile întoarcerii scaunelor juraților. Ce-i drept, nu prea mult, pentru că Horia Brenciu n-a ezitat să reacționeze după doar câteva acorduri.

Andreea cântă de la vârsta de 6 ani și are până în prezent un palmares muncit, cu mult peste duzina de premii. În anul 2010, a participat la un prestigios concurs în Italia și Andreea s-a bucurat de o simpatie deosebită. În schimb, anul trecut, la același concurs, italienii n-au mai fost atât de… prietenoși.
Aflată în cantonamentul "Vocea României", ce are loc la Buftea, Andreea a oferit pentru "Cuget Liber" un scurt interviu.



Cuget Liber: Te-au întrebat și alții sigur, dar n-am aflat public: de ce l-ai ales pe Smiley?

Andreea Olariu: Toți antrenorii de la "Vocea României" sunt foarte buni și consider că de la fiecare aș fi putut învăța ceva nou, însă l-am ales pe Smiley pentru că am simțit că este antrenorul perfect pentru mine. Smiley este foarte deschis și foarte sociabil. Sunt mândră că este antrenorul meu!

C.L.: Experiența pe scena italiană poate fi considerată o deziluzie? Ce ai decis în legătură cu bursa obținută, în 2010, la Institutul din Milano?

A.O.:Experiența din Italia nu a fost o deziluzie, ci din contră a fost o experiență plăcută. Am că-pătat mai multă încredere în mine și faptul că mi-au recunoscut valoarea m-a ambiționat să merg mai departe în cariera mea muzicală. A fost unul dintre cele mai frumoase momente din viața mea. În legătură cu Bursa din Milano, atunci când timpul îmi va permite, mă voi întoarce, pentru că am foarte multe de învățat.

C.L.: Care este cel mai valoros premiu din cariera ta de până acum?

A.O.: Cel mai important premiu pentru mine este Premiul Radio România Junior și Premiul juriului Bravo Bravissimo din Italia.

C.L.: Apropo de premii. Ai reușit să-i aduci compozitorului Marcel Dragomir trofeul Festivalului Mamaia prin interpretarea melodiei "Ciao, amore, come stai?" de la ediția 2011. Pentru tinerele aspirante, poți povesti cum ajungi în posesia unei piese muzicale?

A.O.: Pe tinerele talente le sfătuiesc să muncească mult, să creadă în ele și să nu se lase doborâte atunci când întâmpină greutăți. Muncind mult, cu multe sacrificii, vocea lor va fi remarcată și piesele vor veni de la sine.

C.L.: Cum reușești să te împarți între cursuri și numeroasele concursuri la care participi?

A.O.: Reușesc să fac față cu brio atât la școală, cât și la concursurile de muzică muncind mult și făcând multe sacrificii privind viața mea de adolescentă. Majoritatea timpului liber mi-l petrec studiind canto și recuperând lecțiile pierdute la școală. Întotdeauna am considerat că școala este importantă și îmi place să fiu printre primii, niciodată ultima.

C.L: Un salut pentru colegii de la "Eminescu"…

A.O.: Colegilor, prietenilor și ca-drelor didactice de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" le transmit următorul mesaj: Vă iubesc mult! Aveți încredere în mine și promit că n-o să vă dezamăgesc!



Comentează știrea

CCD
12 octombrie 2012
Marcel Dragomir

Intrucat premiul obtinut la Mamaia a fost la creatie, nicidecum la interpretare, corect ar fi fost sa spuneti ca Dl Marcel Dragomir pentru compozitia sa, a primit un premiu cu care se poate mandri si Andreea.

RELU
14 octombrie 2012
Mamaia si iar Mamaia

Mai lasati balta chestia cu Mamaia..De fapt daca Andreea nu era sa interpreteze piesa Dl Marcel nu castiga.Toti au spus lucrul acesta.A avut noroc cu interpretarea de exceptie a Andreei.De ce ii luati atata apararea D-lui Marcel cand ati putea sa-i luati apararea si Andreei care din acel trofeu nu a primit nimic.Oare stie cineva ca ea nu a prmit nimic din premiu? Din ce stiu eu 30% era partea ei ,60% compozitor si 10% textier.Cred ca merita si ea ceva macar pentru emotiile pe care le-a trait pe scena.Acum copila a are altceva de facut cred ca nici nu vrea sa-si aminteasca de Mamaia.

doina
14 octombrie 2012
mamaia

Fratilor ,cum puteti sa aruncati cu noroi intr-un mare compozitor ,Andreea este o voce ca multe altele in Romania ,nu este adevarat ca datorita ei a luat domnul Marcel trofeul ,piesa a fost notata la compozitie ,iar domnul Marcel ia mai compus si alta piesa pe care tot asa nu ia luat nici un ban ,pe cand alti interpreti platesc bani grei pentru o piesa .E destul ca i-a adus mediatizare ,ca a facut mai cunoscuta in Romania si mai ales ca i-a dat spre interpretare o piesa care nu a costat -o nici un ban ,CRED ca domnul Marcel isi merita toate drepturile in acest caz .

meloman
14 octombrie 2012
anonimul Dragomir

Noroc ca s-a nascut Andreea, sa-l consacre pe anonimul Marcel Dragomir... Ce conteaza ca pana acum l-au cantat alte anonime, Angela Similea, Mirabela Dauer, Corina Chiriac, Mihaela Runceanu... bine ca a aparut Andreea sa il faca celebru. Putina decenta, daca se poate.

mirela
19 octombrie 2012
Mamaia

Ce piesa i-a mai compus Andreei? Referitor la Festivalul Mamaia Andreea a fost sunata de Dl Marcel Dragomir pe cand ea se afla in Italia fapt, recunoscut chiar de dansul.Nu i-a cerut Andreea sa-i faca nicio piesa asa ca nu mai vb prostii.Andreea era deja cunoscuta in urma succesului din Italia de la Io Canto .Nu cred ca Andreea era anonima .Noroc ca a gasito pe Andreea s-o fraiereasca si i-a luat toate drepturile ei ,ca daca era Angela Similea sau alte nume celebre nu tinea vrajeala.Un copil este usor de pacalit.Credeti ca ea nu a meritat nimik? Exista un regulament ptr Creatie cititi-l.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6779 secunde