Angela Merkel refuză titlul onorific de Doctor Honoris Causa oferit de Politehnica București

155
Angela Merkel refuză titlul onorific de Doctor Honoris Causa oferit de Politehnica București - iatacasepoatesiasa-1396339329.jpg

Articole recomandate

Angela Merkel îi spune "nein" Ecaterinei Andronescu. Cancelarul Germaniei trebuia să primească titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității București. Jurnaliștii de la România Liberă susțin, însă, că Angela Merkel a refuzat distincția.
Politehnica vrea să îi ofere titlul onorific de Doctor Honoris Causa cancelarului german Angela Merkel. Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, le-a confirmat jurnaliștilor de la România liberă demersurile pe care instituția le-a făcut în acest sens.
"Cancelarul german e specialist în fizică și chimie. Politehnica București a fost înființată pe două modele - École Polytechnique din Franța și școala tehnică germană. Avem o rădăcină germană", a declarat fostul ministru al Educației.
Demersul Ecaterinei Andronescu s-a lovit, însă, de refuzul cancelarului german. Deși nu există încă un răspuns oficial, un membru al Cancelariei de la Berlin a confirmat că Merkel a refuzat nominalizarea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 19 Decembrie 2013
Stire din Actual : Angela Merkel compară NSA cu STASI
Marţi, 17 Decembrie 2013
Stire din Actual : Angela Merkel a fost realeasă cancelar
Pagina a fost generata in 0.2708 secunde