"Apa, esența civilizației europene", sărbătorită de elevii constănțeni

557

Articole de la același autor

Elevii mai multor unități de învățământ din județul Constanța au participat, săptămâna aceasta, la un simpozion național prin care au sărbătorit "Apa, ca esență a civilizației europene". Evenimentul s-a desfășurat la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Fetești, care a declarat luna martie luna apei.

Simpozionul a reunit toate meleagurile țării, prin participarea a 26 de județe și sectoare bucureștene. În total 252 de elevi și 236 de profesori de pe întreaga întindere românească au surprins unitatea în diversitate. Județul Constanța a fost reprezentat de Școala Gimnazială nr. 40 "Aurel Vlaicu" Constanța, Școala Gimnazială Horia, Liceul Teoretic Hârșova, Școala Gimnazială Hârșova, Liceul Tehnologic din Ciobanu și Liceul Tehnologic "Gheorghe Miron Costin" din Constanța.

"Creativitatea, gândirea critică, imaginația, interesul pentru un mediu sănătos în contextul cetățeniei europene active au adus participanților nenumărate premii, mențiuni și diplome de participare. Elevii clasei a IV-a au deschis sărbătoarea apei cu arta interpretării prin punerea în scenă a operelor semnate de Marin Sorescu, ce au surprins adevărul universal în formă ludică «De-a Delta Dunării» și «Marea, o apă folositoare». Gimnaziștii și liceenii prezenți și-au prezentat cu entuziasm lucrările, fericiți să susțină această viziune modernă a educației și să-și îmbogățească sistemul de valori, competențe, cunoștințe într-un mediu educațional deschis valorizării sinelui personal și identității școlare europene. A fost un eveniment impresionant, iar bucuria, emoțiile și zâmbetele autentice ale copiilor au confirmat în fiecare moment îndeplinirea obiectivelor simpozionului și încununează meșteșugul dascălilor implicați", precizează prof. Ramona Ionela Ispir. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5004 secunde