"Misiune îndeplinită!" Nava maritimă hidrografică "Alexandru Cătuneanu" s-a întors acasă

250

Articole de la același autor

Nava maritimă hidrografică "Alexandru Cătuneanu" s-a întors acasă după ce a încheiat cu bine Exercițiul multinațional "Ariadne 19". Timp de două săptămâni, nava a parcurs peste 1.400 de mile marine, a navigat prin patru mări și a trecut prin două furtuni puternice, cu valuri de patru, cinci metri, dar, la finalul misiunii, echipajul de pe "Alexandru Cătuneanu" poate să raporteze, cu mândrie, că și-a îndeplinit toate misiunile primite și a încheiat cu succes exercițiul organizat de Forțele Navale ale Greciei, în largul Insulei Creta din Marea Mediterană.

La fel ca și în bazinul Mării Negre, partea estică a Mării Mediterane este caracterizată de o situație instabilă de securitate, generată, în special, de contextul confruntărilor din Siria. După anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă, în anul 2014, Forțele Navale Române și-au concentrat eforturile pe desfășurarea activităților de instruire, în special în Marea Neagră. Începând cu anul 2017, Marina Militară Română și-a reluat participarea la misiuni și exerciții organizate de către partenerii din NATO în bazinul mediteraneean, pentru a demonstra faptul că România este nu numai un beneficiar al măsurilor de securitate colectivă, ci poate să contribuie cu forțe și capabilități la efortul Alianței Nord-Atlantice de a descuraja acțiunile ostile din proximitatea granițelor NATO și UE.

NMH "Alexandru Cătuneanu" a desfășurat pentru a doua oară o misiune în afara Mării Negre, prima fiind executată în toamna anului trecut, când nava a participat la Exercițiul multinațional "Nusret 18", organizat de Forțele Navale ale Turciei, în Marea Egee. Nava este dotată cu aparatură modernă de cercetare hidrografică subacvatică, care este deservită de specialiști foarte bine pregătiți în domeniu. Aceștia furnizează scafandrilor și platformelor navale specializate în ducerea luptei împotriva amenințărilor subacvatice suportul informațional integrat despre situația țintelor submarine.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.048 secunde