Arhiepiscopia Tomisului așteaptă răspunsul cu privire la ridicarea la rang de mitropolie

37690
Arhiepiscopia Tomisului așteaptă răspunsul cu privire la ridicarea la rang de mitropolie - mitropolie-1698148088.jpg

Articole de la același autor

În urmă cu doi ani, printr-o scrisoare transmisă conducerii Bisericii Ortodoxe Române (BOR), ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a cerut ca arhiepiscopia să fie ridicată la rang de mitropolie, ceea ce ar duce automat la ridicarea sa în grad de mitropolit.

Nemulțumit de răspunsul primit la vremea aceea, ierarhul tomitan a reînnoit solicitarea. În legătură cu acest demers, biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului a transmis că „deși înregistrat în termen la secretariatul Sfântului Sinod, nu a fost pus, deocamdată, pe ordinea de zi. Discreția noastră provine din așteptarea legitimă a unui răspuns din partea secretariatului Sfântului Sinod, fără de care totul rămâne în zona speculație. După ce vom primi un răspuns inechivoc al organismului sus-menționat vom avea la dispoziție date coerente pe care să le punem la dispoziția presei. Împărtășim, așadar, aceeași stare de insatisfacție în legătură cu «stilul conspirativ»”, se mai arată în mesajul comunicat de purtătorul de cuvânt Mircea Cristian Pricop.

Reînființarea Mitropoliei Tomisului va avea o însemnătate extrem de importantă în ordinea ierarhică a BOR, care este dictată în funcţie de vechimea așezământului sfânt. După Patriarhul României, care este şi Mitropolitul Munteniei şi Dobrogei, urmează Mitropolia Moldovei, a Ardealului, apoi Cluj şi Maramureş, Banat şi Oltenia. În a doua categorie intră Arhiepiscopiile, prima fiind cea a arhiepiscopului Teodosie. Însă, dacă se reînființează Mitropolia Tomisului aceasta ar putea fi considerată cea mai veche.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.648 secunde