Manifestări religios-culturale la împlinirea a 134 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu

254
Manifestări religios-culturale la împlinirea a 134 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu - x-eminescu-1686655558.jpg
Anul acesta continuă tradiția omagierii Poetului Național în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. Miercuri, 14 iunie, și joi, 15 iunie, Departamentul Cultural - Educațional al Arhiepiscopiei Tomisului, cu sprijinul specializării Teologie Didactică din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Apostol Andrei” și al Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Cuvios Dionisie Exiguul”, Constanța, organizează un program religios-cultural dedicat cinstirii lui Mihai Eminescu, după cum urmează:

- miercuri, 14 iunie, de la ora 19.30, în parcul mănăstirii Dervent, la monumentul lui Mihai Eminescu, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba de pomenire a poetului, urmată de un recital de poezie și de cântece din lirica eminesciană;

- joi, 15 iunie, de la ora 10.30, în prezența IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la bustul lui Mihai Eminescu, de pe faleza Cazinoului Constanța, va avea loc un eveniment închinat Poetului, la 134 de ani de la moartea sa.

Programul conține un recital de poezie și un concert susținut de către Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului. Vor fi interpretate melodii din lirica eminesciană: „Mai am un singur dor”, „Dorința”, „Ochiul tău iubit”, „După ce atâta vreme”, „Sara pe deal”, „Și dacă...”, „Pe lângă plopii fără soț”, dar și „Eminescu să ne judece”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.41 secunde