IPS Teodosie, după câștigarea procesului cu Universitatea "Ovidius": "Sunt bucuros că pot să merg să predau ca titular"

478
3
IPS Teodosie, după câștigarea procesului cu Universitatea

Articole de la același autor

Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, a câștigat procesul cu Universitatea „Ovidius” din Constanța, conform hotărârii 31/2023 din 19.01.2023, ca urmare a faptului că magistraţii de la Curtea de Apel Constanța au admis recursul depus la interdicția de a continua să mai predea după pensionare.

„Casează în tot hotărârea atacată şi, rejudecând, dispune: admite în parte cererea. Dispune anularea Hotărârii Senatului (Universității „Ovidius”) nr. 623/29.07.2021 numai în ceea ce îl privește pe reclamant. Respinge restul capetelor de cerere. Definitivă”, se arată în sentință.

Reamintim că, în vara anului 2021, ÎPS Teodosie a solicitat universității constănțene posibilitatea de a fi profesor universitar titular, deși împlinise vârsta de pensionare (65 de ani) încă din 2020. Întrucât Universitatea i-a refuzat cererea invocând articolul 289 alineatele 1 şi 6 din Legea Învăţământului, Arhiepiscopul Tomisului a contestat decizia Senatului Universității.

„De astăzi (joi, 19 ianuarie – n.r.), ÎPS Teodosie redevine profesor titular, asta după ce Senatul îi respinsese cererea, având în vedere vârsta de pensionare. Pe fond, acțiunea s-a respins, iar în recurs ÎPS a câștigat”, a transmis avocatul Adrian Cuculis.

Pe de altă parte, Arhiepiscopul Tomisului a transmis un mesaj în cadrul unei emisiuni de la Radio Dobrogea: „Încă o dată s-a dovedit că Justiția poate fi justă, pentru că nu doar avocații, ci judecătorii au avut discernământ și au judecat firesc. Pentru un ierarh care-i profesor predarea este esențială. Eu port grijă pentru toți din Arhiepiscopia Tomisului și mai ales de dascălii și studenții din Facultatea de Teologie. Eu, după ce am primit această sancțiune, să zicem, să nu mai predau, să fiu împiedicat să îndeplinesc această misiune, am considerat ca ceva nefiresc. Eu m-am adresat mai întâi specialiștilor din Ministerul Educației, care s-au interesat și au spus că este o mare lipsă. N-au prezentat nicio metodologie. În fiecare an se făcuseră prelungiri și aveau și metodologie. În anul în care am fost pensionat n-a mai fost nici metodologie și-atunci specialiștii de la minister mi-au spus că este ceva tendențios. De aceea, dacă vreți să predați mai departe Justiția vă va apăra și vă va da dreptul, mi-au spus specialiștii, care au avut dreptate și le mulțumesc. Fără să-mi spună ei n-aș fi pornit această acțiune. S-au mirat și ei cum de nu există metodologie. Eu le mulțumesc și avocaților, dar mai ales judecătorilor, care s-au dovedit de fiecare dată oameni drepți care au conștiință și judecă după această conștiință. Judecătorul cel mai drept este conștiința. Le mulțumesc și nu comentez decât atât: sunt bucuros că pot să merg să predau ca titular, așa cum mi-a transmis avocatul. În primul an am predat fără nicio plată, nici măcar plata cu ora. Doar la doctorat. Un alt abuz, nu am fost admis nici la plata cu ora”, a mai spus IPS Teodosie.



Comentează știrea

Ion
21 ianuarie 2023
educatie Nu biserica

Tara noastra are nevoie de scoli, de dotarea lor la un un nivel decent, de spitale, nicidecum de biserici si mai putin de imbacsirea creierului copiilor cu tampenii bisericesti, pregatirea pt viata inseamna materii specializate alaturi de cultura generala, NU teologie!

Un prost
21 ianuarie 2023
Credinta

Săracu IPS! I-au luat de la gura subzistenta; acu are și el un ban de cheltuiala ca titular, nu ca asociat. Are acces liber la doctorate și admiteri...la cele creștine. UOC ti-ai furat-o și ce urmează e și mai si cu viitorii solicitanți.

Autonomia Universitara
21 ianuarie 2023
Asta e justitie?

De ce Justitia calca in picioare toate legile? Chiar daca nu sunt legi perfecte, ele trebuie respectate de toata lumea. Aici se calca in picioare autonomia universitara. Unii cetateni "de vaza" nu platesc impozite locale. Pe altii ii doare in pix de lege si sunt facuti scapati. Teo duce banii constantenilor la Dorna Arini, sminteste mintile, face cutume noi in biserica. Ce sa invete asta tineretul? Spaga si sodomia?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3977 secunde