Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 13-15 aprilie

408
Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 13-15 aprilie - programul-ips-1681375420.jpg

Articole de la același autor

IPS Teodosie a spus, într-o conferință de presă, că Lumina Învierii va fi adusă și anul acesta așa cum a adus-o Sfântul Apostul Andrei, adică pe mare.



Așadar, respectând tradiția aducerii luminii Învierii de pe mare, apoi va fi împărțită la Catedrala Sfinții Petru și Pavel într-un loc pregătit în mijlocul parcului, după care se va merge cu lumina pe altarul de vară și de acolo va începe slujba în așa fel încât la miezul nopții să se cânte „Hristos a Înviat!”.



Programul IPS Teodosie în ziua de vineri, 14 aprilie, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, va debuta de la ora 8.00, cu oficierea slujbei Vecerniei, în cadrul căreia va fi scos Sfântul Epitaf din Sfântul Altar. Sfântul Epitaf este o icoană pictată pe pânză, ce înfățișează punerea în mormânt a Domnului. Este scoasă în procesiune în Vinerea cea Mare și așezată pe masă, în mijlocul bisericii, și înfățișează Trupul mort al Domnului, iar masa simbolizează mormântul Mântuitorului.
De la ora 17.00, va oficia slujba Deniei Prohodului Domnului.



Sâmbătă, 15 aprilie, de la ora 8.30, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Capela „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a Penitenciarului Poarta Albă, unde va rosti și un cuvânt de învățătură celor lipsiți de libertate.



Duminică, 16 aprilie, la ora 12, va avea loc Vecernia sau, cum este numită în popor, a doua Înviere, pentru că iar se va ieși cu făclii aprinse. A doua și a treia zi de Paște, Arhiepiscopul Tomisului se va afla la Dorna Arini. Joi, 20 aprilie, seara, se va oficia Vecernia la mănăstirea din localitatea Crucea, care are și hramul Izvorul Tămăduirii. Vineri, 21 aprilie, când în calendarul creștin-ortodox se sărbătorește Izvorul Tămăduirii, IPS Teodosie se va afla la Mănăstirea Dervent. Sâmbătă, 22 aprilie, va sluji la Mănăstirea Colilia, care are hramul Sfântului Gheorghe, iar în Duminica Tomii (23 aprilie) se va afla la Caransebeș, pentru că acolo există o catedrală închinată Învierii Domnului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4624 secunde