Primăria Constanța explică de ce a amendat Arhiepiscopia Tomisului

593
1
Primăria Constanța explică de ce a amendat Arhiepiscopia Tomisului - palatularhiepiscopal-1675778497.jpg

Articole de la același autor

Prin intermediul unui punct de vedere transmis redacției, reprezentanții Primăriei Constanța explică de ce s-a ajuns ca Arhiepiscopia Tomisului să fie amendată.

Pentru punerea în siguranță și protejare temporară a clădirii Palatului Arhiepiscopal, monument istoric, ca urmare a incendiului produs în 15 octombrie 2022, Arhiepiscopia a depus la Primăria Municipiului Constanța cereri pentru eliberarea Certificatului de Urbanism și a Autorizației de Construire în regim de urgență. „Având în vedere că Palatul Arhiepiscopal este clădire monument istoric, pentru eliberarea oricărui document urbanistic este necesar avizul/punctul de vedere al Direcției Județene de Cultură/Ministerului Culturi care, până în momentul de față, nu a fost transmis Primăriei Constanța.

Dacă Arhiepiscopia deține acest document, invităm reprezentanții instituției să ni-l prezinte pentru a putea elibera cât mai repede documentele solicitate.

Cât despre amenda aplicată de polițiștii locali, reprezentanții Arhiepiscopiei au fost invitați la sediul Direcţiei Generale Poliția Locală cu o serie de documente pentru lucrările de construcţii realizate la Palatul Arhiepiscopal din municipiul Constanţa, str. Arhiepiscopiei nr.23.

Întrucât nu au dat curs solicitării, s-a procedat la sancţionarea Arhiepiscopiei cu amendă în cuantum de 3.000 lei, prin Procesul verbal de constatare și sancţionare a contravenţiei nr.2184/25.01.2023, în conformitate cu prevederile art.26, alin.1, lit.f din Legea nr.50/1991 rep., dispunându-se ca măsură complementară comunicarea/punerea la dispoziție a documentației solicitate”, se arată în comunicatul transmis.

Reamintim că, zilele trecute, Arhiepiscopia Tomisului a contestat amenda de 3.000 lei „pentru că o considerăm ilegală din următorul motiv: Legea 50 obligă pe proprietarul unei clădiri de patrimoniu să ia măsuri de urgență pentru securizarea clădirii în situația unor amenințări. Suntem în condiții de iarnă, prin urmare, neavând acoperiș clădirea este în pericol să se degradeze foarte mult”. 

Comentează știrea

Popa Ion
7 februarie 2023
satul de mincinosi

primaria sa ne spuna de ce nu a amendat si demolat constructia de pe spatiul public fara autorizatie de constructie, biserica construita aiurea pe spatiul verde! astia sunt stat in stat? taxe si impozite nu platesc, ne rad in nas!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2172 secunde