Un nou demers pentru promovarea și protejarea patrimoniului istoric al Constanței

297
Un nou demers pentru promovarea și protejarea patrimoniului istoric al Constanței - patrimoniu-1674473520.jpg

Articole de la același autor

Federația Organizațiilor Nonguvernamentale de Tineret din Constanța (FONT CT) organizează, marți, 24 Ianuarie, lansarea celei de-a doua  etape a proiectului cultural „Map Your City”. Evenimentul va avea loc în incinta Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, începând cu ora 12, în prezența reprezentanților organizatorului și ai partenerilor: Primăria Municipiului Constanța, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Facultatea de Istorie și Științe Politice, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Punctul central al întregului proiect propus este acela de a realiza un instrument turistic și de tip grafic/cartografic, care să contribuie la obiectivul general enunțat, acela de promovare și protejare a patrimoniului istoric și cultural al diversității confesionale la Constanța. Aceste instrumente, departe de-a fi unele inerte, vor conține informație cu caracter istoric, arhitectonic, cultural, imagini din epocă și actuale pentru opt obiective de patrimoniu și fișe documentare, pentru tot atâtea obiective.

Această activitate presupune amplasarea a opt panouri informative care cuprind informații cultural-istorice despre obiective, imagini de epocă, un cod QR cu detalii audio despre fiecare obiectiv, precum și detalii succinte în alfabetul Braille. De asemenea privite dintr-o anumită poziție panourile reliefează liniile arhitecturale ale obiectivelor sau după caz, chiar le reconstruiesc.

Ulterior lansării, în perioada 28-29 ianuarie, Traseul Confesional va fi făcut cunoscut tinerilor prin două activări de tip Treasure Hunt.

„Capitala Tineretului din România” este un program național guvernat de Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația Tinerilor din Cluj (FTCluj), PONT și Banca Comercială Română (BCR).

Proiectul MapYourCT 2.0 – Traseul Confesional este unul din cele 3 proiecte cuprinse în Proiectul ”#ComeToSEAus 2.0” și este finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța (FONT CT), fiind un proiect de interes general finanțat din fonduri nerambursabile. La finanțarea publică se adaugă și un important aport financiar rezultat din contribuție proprie și din sponsorizări ale partenerilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.702 secunde