Arhiepiscopia Tomisului se pregătește de hramul Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”

410
Arhiepiscopia Tomisului se pregătește de hramul Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” - x-hram-catedrala-1719403064.jpg

Articole de la același autor

La finele acestei săptămâni, credincioșii ortodocși îi prăznuiesc pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel, la Constanța catedrala arhiepiscopală sărbătorindu-și hramul.

Până atunci, joi, 27 iunie, de la ora 6.30, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța, iar de la ora 18.00, va fi prezent în podcastul de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului” ce va fi transmis pe paginile de Facebook, Youtube și TikTok ale Arhiepiscopiei Tomisului. Întrebările se trimit NUMAI pe mail, la adresa [email protected]. Apoi, de la ora 21.30, va oficia Acatistul Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Vineri, 28 iunie, de la ora 6.30, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța. În aceeași zi, de la ora 17.30, va oficia slujba Vecerniei cu Litie la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Medgidia. În cadrul slujbei va avea loc o procesiune pe următorul traseu: biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, strada Română (biserica „Sf. Parascheva”), strada Ștefan cel Mare, strada Ion Creangă, strada Republicii (biserica „Adormirea Maicii Domnului”), strada Decebal, Piațeta Decebal și înapoi la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”. Vor fi purtate în procesiune moaștele Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Chiril al Alexandriei, Nectarie de la Eghina, Calinic al Edessei și Haralambie.

Sâmbătă, 29 iunie, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Aceștia au contribuit la răspândirea cuvântului evanghelic în multe părți ale lumii și sunt ocrotitorii Catedralei arhiepiscopale din Constanța. Astfel, la Catedrala arhiepiscopală din Constanța. De la ora 6.00, Înaltpreasfinţitul Teodosie, împreună cu preoți și diaconi, va oficia Taina Sfântului Maslu, urmată de o scurtă procesiune în Parcul catedralei, iar două ore mai târziu, de la ora 8.00, va săvârși Sfânta Liturghie în altarul de vară, apoi absolvenții Facultății de Teologie „Sf. Ap. Andrei”, din cadrul Universității „Ovidius” Constanța, vor depune jurământul de credință față de Biserică. De la ora 16.00, va citi rugăciuni de mulțumire la schitul „Sfânta Treime” din Constanța. Așezământul monahal este situat la marginea municipiului Constanța, la ieșirea de pe șoseaua Industrială, iar de la ora 21.40, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5356 secunde