"Arlechinada", la Festivalul Artelor București

390

Articole recomandate

Miercuri, 5 noiembrie, ora 19, Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" prezintă, în cadrul Festivalului Artelor București, de la Sala Palatului, premiera spectacolului de balet "Arlechinada".
Baletul în două acte se bucură de o distribuție de excepție prin participarea soliștilor Horațiu Cherecheș (Arlechino), Aliss Tarcea (Colombina), Monica Cherecheș (Pierreta), Irina Ganea (Katrina), Ștefan Răuț (Pierrot), Adrian Mihaiu (Truffaldino), Francisc Strnad (Brigella) și Dan Dumbravă (Leonardo).
Pe muzica lui Gaetano Donizetti, coregrafia spectacolului este realizată de un important colaborator al teatrului constănțean, maestrul Gheorghi Kovtun, artist emerit al Federației Ruse. Acest exponent de marcă al centrului coregrafic din Sankt Petersburg a ales-o pentru concepția decorurilor și a costumelor pe Natalia Kornilova, specializată în scenografia de operă și balet din celălalt focar important al școlii ruse de balet, Moscova.
"Arlechinada" prezintă un subiect comic, alert, savuros, dinamic, cu o muzică extrem de melodioasă și o coregrafie ingenios concepută, desfășurându-se pe fundalul plin de veselie al carnavalului, prin vârtejul de încurcături amoroase ale îndrăgostiților.
"Este un spectacol de un gen mai rar practicat pe scenele noastre coregrafice, o îmbinare fericită de umor și tehnică neo-clasică", declară Nicolae Spirescu, consultantul artistic al Companiei de Balet din cadrul teatrului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.449 secunde