Muzeul Național de Istorie preocupat de promovarea turismului arheologic

451

Articole de la același autor

Între 12 și 18 noiembrie, Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța va participa la cea de-a 11-a ediție a "Borsa mediteranea del turismo archeologico", un târg anual dedicat turismului arheologic organizat la Paestum, în sudul Italiei, unde va prezenta agențiilor de turism oferta constănțeană în acest domeniu, ne-a declarat Constantin Chera, directorul Muzeului.
În ultimii ani, Muzeul de Istorie a încheiat o serie de protocoale cu agenții turistice, prin care acesta a trimis în întreaga lume oferta sa și a siturilor arheologice pe care le gestionează. Ca rezultat, Constanța a intrat în circuitul croazierelor de pe Dunăre și Marea Neagră, iar numărul vizitatorilor a crescut vizibil.
Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța mai este implicat și într-un alt proiect de promovare a turismului arheologic, alături de Muzeul de Istorie din Kavarna, în Bulgaria, a cărui țintă este crearea unui info-point, disponibil și pe internet, prin care cei interesați să poată fi la curent cu oferta coastei bulgare și românești a Mării Negre. Info-pointul a fost deja pus în funcțiune la Muzeul de Istorie din Kavarna, urmând ca el să fie postat și pe internet și să fie completat continuu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7046 secunde