Artiștii constănțeni, premiați la Gala Premiilor Operelor de la Iași

169
Artiștii constănțeni, premiați la Gala Premiilor Operelor de la Iași - artistiicteni15-1448275724.jpg

Articole de la același autor

În seara aceasta, Teatrul "Oleg Danovski" va participa la Oscar-ul Operelor. Peste 50 de artiști constănțeni participă la cea de-a III-a ediție a Galei Premiilor Operelor Naționale de la Iași, iar pe scenă vor urca talentații noștri artiști de la mal de mare pentru a-și ridica premiile. 


Pe scena Teatrului Național "Vasile Alecsandri" din Iași se va auzi numele dirijorului Gheorghe Stanciu, prim-solistei Monica Cherecheș, directorul Companiei de Balet a Teatrului "Oleg Danovski, coregrafului Horațiu Cherecheș, sceneografei Natalia Kornilova, prim-solistei Eliza Maxim, solistului Sergiu Dan, regizorului Mario Nikolov, regretatei soprane Roxana Bageac, tenorului Răzvan Săraru, sopranei Smaranda Drăghici. În competiția de la Iași se regăsesc regizori, scenografi, soliști de operă și de balet din stagiunea 2014-2015 . 


"Romeo și Julieta", de Serghei Prokofiev, a fost propus la categoria "Cel mai bun spectacol de balet", în timp ce la categoria "Cel mai bun coregraf" este Horațiu Cherecheș. Scenografa Natalia Kornilova, realizatoarea decorurilor și costumelor acestui balet, a fost nominalizată în cursa pentru "Cel mai bun scenograf". Julieta interpretată de prim-solista Eliza Maxim candidează pentru cea mai bună solistă de balet, iar interpretul lui Romeo - Sergiu Dan este nominalizat la categoria "Cel mai bun solist de balet". Pentru titlul de "Cel mai bun regizor" a intrat Mario Nikolov, iar pentru "Cel mai bun spectacol de operă/musical/operetă" a fost propus spectacolul "O noapte la Veneția". Răzvan Săraru este propunerea pentru categoria "Cel mai bun tenor", iar soprana Smaranda Drăghici este nominalizarea pentru "Cel mai bun debut feminin". 


Roxana Bageac este nominalizată la categoria "Cea mai bună soprană" a stagiunii 2014-2015.
Dirijorul Gheorghe Stanciu a fost nominalizat la Categoria "Cel mai bun dirijor al stagiunii 2014-2015". După absolvirea secției dirijat orchestră a Facultății de Compoziție și Muzicologie, dirijorul Gheorghe Stanciu este angajat ca dirijor la Teatrul Liric Constanța, în anul 1976.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7645 secunde