Artiștii de la "Oleg Danovski" vă invită să le vedeți pe "Tosca" și "Giselle"

190

Articole de la același autor

Teatrul de Operă și Balet "Oleg Danovski" vă invită, sâmbătă, 14 aprilie, de la ora 19.00, la "Tosca" de Giacomo Puccini, în regia lui Gheorghe Bărbulescu și scenografia lui Șerban Jianu.

Soliștii care vor urca pe scenă sunt următorii: Nicoleta Ardelean, Răzvan Săraru, Ionuț Pascu, Bogdan Ocheșel, Constantin Acsinte, Mădălin Băldău, Iulian Bratu, Adrian Pârlea și Mihaela Ionescu. Conducerea muzicală este asigurată de Gheorghe Stanciu.

"Tosca" oferă o imagine complexă a sintezei dintre tradiția verdiană și verism, prin împletirea lirismului sentimental cu accentele eroico-tragice ale desfășurării teatrale. În tot acest decor, fostul consul al Republicii Romane, Cesare Angelotti, își găsise refugiul în biserica San’Andrea della Valle, primind apoi acordul pictorului Mario Cavaradossi care lucra la imaginea Mariei Magdalena. Floria Tosca, celebra cântăreață și iubita lui Mario, este convinsă de dragostea sinceră a iubitului său, dar după câteva scene de gelozie. În numele acestei iubiri, ea refuză să dea vreo explicație lui Scarpia, șeful poliției care îl urmărește pe Angelotti, dar nu rezistă în fața torturilor la care Mario este supus și indică ascunzătoarea.

Mario este condamnat la moarte, Tosca încearcă să-i obțină salvarea, dar Scarpia nu-l va ierta decât în schimbul favorurilor ei. Ce urmează? Mergeți la teatru și vedeți…

Duminică, 15 aprilie, tot de la ora 19.00, sunteți așteptați să vă delectați cu "Giselle". Coregrafia este asigurată de Monica și Horațiu Cherecheș, iar scenografia îi aparține Eugeniei Tărășescu Jianu. Pe scenă vor urca soliștii Nozomi Miura, Steward Douglas Callum, Bogdan Bârsănescu, Mayu Takahashi, Mizuki Kubota și Daia Kashwaba.

În această piesă, decorul ne introduce într-o atmosferă romantică: la marginea pădurii străjuite de castelul ce se profilează pe culmea dealului, locuiește într-o căsuță Giselle cu mama ei. Apare contele Albert, însoțit de scutierul său, Wilfried, visător, apăsat de viața de la castel și de o viitoare căsătorie pe care nu o dorește și care se îndrăgostește de Giselle. Ca să nu-și trădeze rangul, își schimbă straiele de cavaler cu altele de țăran.

Urmează un pas-de-deux cu Giselle, Albert convingând-o de dragostea lui. Dar pădurarul Hans, și el îndrăgostit de Giselle, l-a urmărit și încearcă să o prevină asupra misteriosului străin, ea însă nu-l ascultă și când prietenele ei se întorc de la culesul viilor, Giselle îl prezintă pe Albert drept logodnicul ei, lansându-se într-un dans avântat. Mai departe, vă lăsăm pe dumneavoastră să vedeți ce se întâmplă…

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8654 secunde