Astăzi are loc repartizarea computerizată la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a

205
Astăzi are loc repartizarea computerizată la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a - evaluare-1594361353.jpg
Repartizarea computerizată la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a va avea loc vineri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației și Cercetării.


Un procent de 76,20% dintre candidații prezenți la Evaluarea Națională (inclusiv etapa specială) au obținut medii mai mari sau egale cu 5.


Astfel, dintre cei 160.663 de candidați prezenți la Evaluarea Națională (inclusiv etapa specială), 122.357 de candidați (în creștere, raportat la cei 122.252 de candidați din etapa inițială) au obținut medii mai mari sau egale cu 5, adică 76,20%.


Dintre aceștia, 892 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10.


Rezultatele la Evaluarea Națională au fost publicate pentru prima dată prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat fiecărui candidat. 


În perioada 13 - 20 iulie, se vor depune sau transmite dosarele de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați. 


Cum se face repartizarea computerizată


După verificări multiple și corectarea erorilor semnalate are loc repartizarea computerizată. Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie.


Pentru fiecare elev se caută prima opțiune de pe lista unde mai sunt locuri libere și elevul este repartizat la acea opțiune, potrivit ghidului de admitere.


Dacă la un moment dat se găsește un elev la care opțiunile exprimate în fișă nu îi permit să intre la niciun liceu (pentru că locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el), elevul respectiv rămâne nerepartizat.


Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Națională, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V - VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.


Sursa: digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3204 secunde