Astăzi, parada minorităților dobrogene, de Ziua Constanței

16992
Astăzi, parada minorităților dobrogene, de Ziua Constanței - 34786132961694848298074524048627-1684660189.jpg
„Ziua Constanței Multietnice” va începe cu o paradă pe faleza Cazinoului din Constanța și va continua cu un spectacol în Piața Ovidiu. Toți constănțenii care vor să sărbătorească de ziua orașului lor, fie că poartă sau nu costume tradiționale, sunt așteptați la eveniment duminică, 21 mai.  

Atât reprezentanții etniilor, cât și constănțenii interesați să participe la manifestarea culturală, vor defila, de la ora 13:30, cu pornire din dreptul Farului Genovez, pe faleza Cazinoului din Constanța. Coloana se va îndrepta spre Piața Ovidiu, unde, de la ora 14:00, va avea loc spectacolul la care participă minoritățile. Muzica Militară a Forțelor Navale Române va însoți coloana până la scena din Piața Ovidiu și va cânta în debutul evenimentului. 

La paradă, dar și pe scenă, vor participa: Ansamblul Folcloric Profesionist ”Brâulețul” din cadrul Centrului Cultural Județean ”Teodor T. Burada”, Ansamblul ”Elpis” al Comunității Elene Elpis Constanța, Ansamblul Can Renkler al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România filiala Constanța,  Ansamblul ”Galuboe More” al Comunității Rușilor Lipoveni Constanța, Ansamblul ”Iholu” al Comunității Aromâne Constanța, Ansamblul ”Nairi” al Uniunii Armenilor din România filiala Constanța și Ansamblul ”Șirinler”, al Uniunii Democrate Turce din România filiala Constanța. De asemenea, voluntarii Asociației ”Historia Renascita” filiala Constanța, îmbrăcați în costume de daci și romani vor susține, în public, lecții de istorie vie. 

Evenimentul cultural „Ziua Constanței Multietnice” va fi prezentat de actorul și regizorul Dan Cojocaru. 

Manifestarea culturală este organizată de Asociația Dobrogea de Patrimoniu, în colaborare cu Primăria și Consiliul Județean Constanța, cu participarea minorităților din oraș și a Muzicii Militare a Forțelor Navale Române. 

La eveniment și-au anunțat participarea: Asociația ”Cusături Dobrogene”, Comunitatea ”Domnițe cu altițe” și reprezentantele Asociației ”Ia de la malul mării”, ale căror membre sunt colecționare de costume tradiționale autentice românești.  

 Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2005 secunde