Anton Traian Antoniadis, proiect de înființare a unor centre turistice în Constanța

1310
Anton Traian Antoniadis, proiect de înființare a unor centre turistice în Constanța - antontraianantoniadis2-1594553884.jpg

Articole de la același autor

Președintele comunității elene "Elpis" Constanța, Anton Traian Antoniadis, candidat al Uniunii Elene din România pentru funcția de primar al Municipiului Constanța, propune înființarea unor centre turistice de atracție ale orașului.

El consideră că în Municipiul Constanța trebuie valorificată caracteristica multietnică și multiculturală, prin punerea bazelor unui viitor brand turistic: toate minoritățile constănțene, la un loc, cu specificul fiecărei minorități în parte.

"Voi folosi un cuvânt dur: minoritățile trebuie «EXPLOATATE»! Din toată România, Dobrogea a fost clădită de minorități, pe minorități. Este păcat să le avem și să nu le «exploatăm». Propun să identificăm un loc în care să aducem laolaltă minoritățile, unde să se dezlănțuie din punct de vedere culinar, să fie cu dans, cu muzică, practic o atracție pentru toată țara. Fiecare minoritate să își deschidă un restaurant propriu, pe baza unor planuri ale Primăriei Municipiului Constanța - concesionat de municipalitate și nu vândut. Mă gândesc, de exemplu, la Plaja Modern, unde aceste restaurante să fie înșirate și fiecare minoritate să aibă, pe rând, câte un spectacol, la ore diferite, ca să creeze astfel atracție continuă. Sunt sigur că din toată țara ar veni și iarna, muzica nu deranjează în locația respectivă. Unde găsim mâncare adevărată, gătită, grecească? Nu fac referire la fast-food. Unde găsim în Constanța ceva turcesc? Tătăresc? Lipovenesc, de exemplu, niște sărmăluțe de pește de mănânci o dată și nu le uiți o viață? Armânesc, o plăcintă de spanac? De ce să mergem până la bulgari, când putem aduce bulgarii aici? Unde în România există vreun restaurant armenesc cu pastramă adevărată? Propun un centru de atracție principală al Constanței, oraș unic în țară mulțumită acestui mozaic interetnic și multicultural", a spus Anton Traian Antoniadis.

XXX

Reamintim că președintele comunității elene "Elpis" Constanța, Anton Traian Antoniadis, a lansat recent și conceptul de piață populară mobilă, menit să sprijine producătorii locali. Inițiativa este propusă ca o alternativă la oferta lanțurilor de supermarket. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5261 secunde