Astăzi se afișează listele cu candidații la concursul pentru directori

787
Astăzi se afișează listele cu candidații la concursul pentru directori - concurstitularizare-1632983775.jpg
Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, astăzi vor fi afişate listele candidaţilor la concursul pentru ocuparea posturilor de director și director adjunct ale căror dosare sunt conforme, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-urile acestora.

În județul Constanța, conform informațiilor oferite de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, sunt vacante 189 de funcții de director, respectiv 77 de funcții de director adjunct.

În data de 26 septembrie, la ora 23,59, s-a încheiat etapa de înscriere în aplicaţia informatică a candidaţilor la concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, iar  în perioada 27 – 29 septembrie acestea au fost verificate de către comisia județeană constituită la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Un număr de 9.221 de dosare au fost depuse pentru cele 8.652 de funcţii de directori şi directori adjuncţi de unităţi de învăţământ vacante, publicate la nivel naţional, a anunţat luni ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Concursul pentru ocuparea funcțiilor de director în toate școlile din România a debutat în cea de-a doua zi de școală, pe 14 septembrie. În data de 15 octombrie va fi organizată proba scrisă. Pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie vor avea loc probele de interviu la nivelul fiecărei școli. De asemenea, în perioada 20-22 decembrie vor fi emise deciziile de numire, începând cu data de luni, 10 ianuarie, dată la care începe semestrul II al anului școlar 2021-2022.

„Practic, întregul concurs se va desfășura în durata în semestrul unu al anului școlar viitor. Este mai bine să demarăm concursul în data de 14 septembrie decât în data de 27 iulie cu proba scrisă, așa cum a fost anunțat anterior. Printre elementele care susțineau data de 27 iulie se regăsea nevoie de numire a directorilor interimari, al cărui contract expira. Dintre cei care au promovat concursul de 27 iulie. Vom vedea în cele măsură se va regla aspectul interimarilor, deocamdată legea este foarte clară în această privință. Important este să avem anul școlar viitor directori în fiecare școală numiți pe criterii de competență. Concursul va privilegia exclusiv criteriile de competență”, a declarat ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

Mâine vor fi depuse solicitările de analiză a cauzelor și remedierea eventualelor erori la etapa de

înscriere în platforma informatică, între 4-6 octombrie va avea loc remedierea eventualelor erori la etapa de înscriere, iar pe 7 octombrie vor fi afișate listele candidaților admiși la evaluarea dosarelor. Pe 8 octombrie vor fi stabilite centrele speciale de desfășurare a probei scrise, urmând ca pe 13 octombrie să se facă repartizarea candidaților pe centre.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.7741 secunde