Astăzi, Ziua Internațională a Cărții și a drepturilor de autor

369

În fiecare an, data de 23 aprilie marchează Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor.
Această tradiție a început din anul 1995, la inițiativa UNESCO de a promova libertatea lecturii, încurajarea și stimularea lecturii, atragerea tinerilor spre instituțiile de cultură, spre bibliotecă, carte și lectură.
Potrivit unor informații publicate pe wikipedia, aflăm că, din anul 1998, Asociația Naționala a Bibliotecarilor și a Bibliotecilor Publice, considerând că lectura și cartea nu pot fi gândite în afara bibliotecilor și a bibliotecarilor, adaugă la sărbătoarea internațională a cărții din 23 aprilie "Ziua Internațională a Bi-bliotecarului din România". Din 1999, bibliotecarii din România sărbătoresc, astăzi, Ziua Bibliotecarilor prin sesiuni de comunicări, vizite interbibliotecare, excursii, reuniuni festive.
Mai mult decât atât, 23 aprilie semnalează trecerea în neființă a doi titani ai literaturii universale: William Shakespeare și Miguel de Cervantes, precum și a altor scriitori: scriitorul peruan Inca Garcilaso de la Vega (1616), poetul englez William Words-worth (1850), scriitorul francez Jules Barbey d’Aurevilly (1889) și poetul englez Rupert Brooke (1915).
Potrivit unei străvechi tradiții catalane, în ziua de Sfântul Gheorghe îndrăgostiții se întâlnesc pentru a-și oferi daruri: cavalerii le oferă doamnelor câte o floare, iar acestea le dăruiesc, în schimb, o carte.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.517 secunde