Atelier de pictură, pentru elevii din Topalu, la Muzeul de Artă ”Dinu și Sevasta Vintilă”

46698
Atelier de pictură, pentru elevii din Topalu, la Muzeul de Artă ”Dinu și Sevasta Vintilă” - x-elevi-topalu-1705846511.jpg

Articole de la același autor

În cadrul Proiectului cultural „Interferențe Inocente de la A la Z”, proiect finanțat de Uniunea Europeană, recent, la Muzeul de artă „Dinu și Sevasta Vintilă” din comuna Topalu s-a desfășurat atelierul practic și creativ, avându-l ca invitat pe profesorul de arte Aurelian Broască, de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” și președinte al Uniunii Artiștilor Plastici - filiala Constanța, participanți fiind elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Topalu ce fac parte din grupul atelierului de pictură.


Muzeograful Ina Aramă le-a prezentat copiilor informații despre biografia marelui artist Nicolae Tonitza și a asigurat condiții optime pentru desfășurarea activității în incinta muzeului.


Profesorul Aurelian Broască a completat prezentarea biografică cu detalii legate de viața și creația marelui artist într-un mod atractiv, trezindu-le interesul copiilor. De asemenea, le-a oferit elevilor posibilitatea de a realiza o reproducere a portretului „Cap de copil”, de Nicolae Tonița, respectând „rigorile” artei plastice.


Astfel, elevii s-au bucurat de prezența unui specialist în domeniul picturii și de un ambient potrivit, în care au putut să-și manifeste abilitățile creative, după cum informează reprezentanții Școlii Nr. 1 Topalu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4418 secunde