Părinții își rup de la gură ca să-și mediteze copiii în noul an școlar

5210
1

Articole de la același autor

Doi din trei părinţi consideră că bugetul dedicat cumpărăturilor pentru începerea noului an şcolar va fi mai mare decât în 2022. Este concluzia pe care o scoate la iveală un sondaj realizat de CEC Bank, în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro. Doar un procent de aproape 20% dintre părinții respondenți se află în situația de a putea pune bani deoparte pentru începutul anului şcolar. În același timp, 49,34% vor acoperi cheltuielile din salariul lunii curente.

Aproape 17% dintre părinții care au participat la analiză au spus că nu dispun de bani suficienți şi că nu ştiu cum se vor descurca. Iar pentru o proporţie mai redusă dintre părinți, soluțiile le reprezintă împrumutul de la prieteni sau folosirea cardului de credit. În ceea ce privește bugetul alocat pentru începerea noului an şcolar, 35,17% dintre părinţi susţin că bugetul este de 300 - 500 de lei, 29,4% cheltuie 500 - 1.000 de lei, 20% alocă între 100 şi 300 de lei şi doar 13% alocă peste 1.000 de lei. Din punct de vedere al destinațiilor pentru cumpărăturile de școală, mall-urile şi supermarketurile rămân în continuare preferate. Acestea au fost menţionate de 43,07% dintre părinţi, urmate de magazinele specializate (24,48%) şi librării (21%). Doar 12% dintre respondenţi preferă varianta achiziţionării online pentru cumpărăturile de şcoală.

În altă ordine de idei, peste jumătate dintre părinţi, anume 52%, le cumpără în fiecare an un ghiozdan nou copiilor. În același timp, 42% dintre părinţi le cumpără abia la câţiva ani, atunci când cel vechi se strică. Foarte puţini dintre aceştia consideră ghiozdanul un accesoriu de modă şi cumpără de mai multe ori pe an. Pe de altă parte, tot un procentaj redus dintre părinţi folosesc ghiozdanele de la fraţii mai mari.



Bugetul dedicat meditațiilor

Aceeași analiză concluzionează că unul din trei părinţi spune că va apela la meditaţii pentru copilul său. Materiile la care copiii fac meditaţii cel mai mult sunt matematica - peste 42% dintre respondenţi, limba română - aproape 25% și limbi străine - aproape 24%. Bugetul lunar alocat pentru meditaţii este de 300 - 500 lei, pentru mai mult de jumătate dintre respondenţi. Valoarea este sub 300 de lei pentru circa 33% şi peste 500 de lei pentru aproape 16%.

Din punct de vedere al tehnologiilor moderne, trei din patru părinţi au spus că le-au cumpărat deja copiilor device-uri. Dintre aceştia, 37% le-au cumpărat smartphone, 31%, tabletă, 24%, laptop şi aproape 8% dintre respondenţi le-au achiziţionat copiilor computer desktop.



Comentează știrea

[1-8][9-12]
8 septembrie 2023
Meditatii si Ghiozdane

Meditatii pe ce categorie sa dai bani ? Poate pt. un liceu mai bun. In timpul liceului e cam fara sens ca locuri la facultate cite vrei. A ajuns sa fie mai greu sa iei bacalaureatul decit sa intrii la o facultate, chiar aia care o doresti (ai bani, taxa e nerelevanta ... sau pe un sistem exterior tot cu ban). Pe vremea mea, cu admitere la facultate, acolo dadeai si bani pe meditatii ca era ceva competitie pe unele specializari sau supra-pregatire sa fi sigur (nu era inca sistemul cu taxa). Azi, nu stiu cit mai e rentabil dupa generala ! Daca vrei sa inveti, ai cite resurse vrei. Ghiozdan, iar unde ? Ghiozdan clasic tot la generala, dupa se mai schimba preferintele chiar se poate face abstratie de manuale si ceva relativ lejer si asortat (depinde si de stil, bani, etc).

Pagina a fost generata in 1.2578 secunde