Au fost autorizate testele rapide de salivă pentru monitorizarea riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ

289
Au fost autorizate testele rapide de salivă pentru monitorizarea riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ - testsaliva-1633778467.jpg
Pentru a reveni la cursuri fizic, copiii trebuiau testați, dar aceste testări se făceau din banii părinților.

S-a ajuns la autorizarea testelor rapide de salivă după discuții între premier și reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 83 din 08.10.2021 privind stabilirea unor noi categorii de produse, stocuri de urgență medicală de strictă necesitate, necesare pentru asigurarea monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ.

„Art.1 - (1) Se aprobă stabilirea unei noi categorii de produse, stocuri de

urgență medicală de strictă necesitate, constând în teste rapide de determinare  a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ, cantitatea necesară fiind stabilită în anexă.

Art.2 - Se propune ca pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării

produselor prevăzute la art. 1 să fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6725 secunde