Au început reînscrierile! Părinții, atrași mai mult de grădinițele de stat pentru copiii lor

1183
Au început reînscrierile! Părinții, atrași mai mult de grădinițele de stat pentru copiii lor - gradinitesursawhitsundaytimes-1590591578.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, grădinițele constănțene au început reînscrierea copiilor care se aflau, deja, în sistem, mai exact a celor care vor fi, în anul școlar 2020-2021 grupa mijlocie sau mare. Ca urmare, am dorit să aflăm care este oferta pe care acestea le-o propun părinților din toamnă și cu ce noutăți vin.

În perioada 25 mai - 5 iunie are loc reînscrierea copiilor care frecventează unitățile de învățământ preșcolar în acest an și urmează să o frecventeze și la anul. Având în vedere situația în care ne aflăm și cum întâlnirile față în față nu pot avea loc, în prezent, la nivelul tuturor grădinițelor din județ s-a decis ca reînscrierea copiilor să se facă on-line, prin completarea unui formular, care este pus la dispoziția părinților de către fiecare unitate în parte. De precizat că părinții care nu transmit în timp util formularul de reînscriere își pierd locul, acesta considerându-se liber pentru etapa de înscrieri.

Spre exemplu, Grădinița "Steluțele Mării" are, în fiecare an foarte mulți copilași și la fel se va întâmpla și anul acesta. În prezent, a declarat directorul instituției, Georgeta Adam, este vorba despre un număr de 430 de locuri, dar abia după această perioadă se va ști cu exactitate câte vor mai rămâne disponibile pentru înscriere. Referitor la procesul de reînscriere, acesta se va desfășura, cum am spus, online, urmând ca la înscriere părinții să se deplaseze pentru validarea cererilor. Pentru că ni se recomandă tuturor să păstrăm distanța socială, adulții se vor deplasa la sediul grădiniței, dar nu vor fi primite mai mult de 20 de dosare pe zi. "Pentru reînscriere, totul se face online, cererile completate de părinți sunt printate și ulterior atașate la dosarul deja existent al copilului. Anul acesta, doar adeverințele de muncă ale părinților trebuie reînnoite sau dacă și-au schimbat buletinele, este nevoie să fie aduse copii xerox noi, dar aceste chestiuni pot fi rezolvate la toamnă. Problema noastră este alta. Foarte mulți părinți care au avut, până acum, copiii la privat, ne solicită locuri la grupa mijlocie. Din păcate, noi nu avem locuri, grupele sunt, în mare parte, formate. Doar să nu se reînscrie vreun copil și să mai apară un loc liber, altfel nu îi putem ajuta. Acest lucru se întâmplă pentru că oamenii nu își mai permit taxele de la grădinițele particulare", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul.

Clase în plus la alte grădințe

La rândul său, Ana Maria Brăteanu, directorul Grădiniței nr. 57 a precizat că, pentru a veni în sprijinul părinților, s-au extins în anul 2020-2021 cu încă o clasă, așa că planul de școlarizare aprobat de Inspectoratul Școlar Județean este de 190 copii. În privința cererilor din mediul privat, și aici există solicitări, dar nu foarte multe.

Grădinița "Piticot" a încercat de-a lungul celor 20 de ani de existență să creeze un mediu educațional prietenos în care copiii să se simtă cât mai în siguranță. Chiar și în acest timp al incertitudinii, conducerea instituției îi asigură pe părinți că angajamentul lor față de ei este prioritar și privesc cu bucurie spre clipa când îi vor putea întâmpina, din nou, pe cei mici, în pragul grădiniței. "Înscrierile se pot face online, pentru cei care deja cunosc grădinița și au opțiune fermă în alegerea ei sau pot programa o vizită la grădiniță, pentru validarea înscrierii, cu respectarea tuturor normelor de prevenție și protecție. În cadrul acestor vizite programate, părinții interesați de grădinița noastră vor primi toate informațiile legate de procesul educațional, taxe, spații, dotări, facilități, deoarece doar văzând oferta noastră se poate face o alegere corectă, ținând cont de raportul calitate/preț", a afirmat directorul adjunct, Coralia Chendru.

Și la grădinița "Zubeyde Hanim" au început reînscrierile, pentru cele 227 de locuri, repartizate pe zece grupe. Ca în fiecare an școlar, a subliniat directorul Ghiulbera Bechir, întregul personal al grădiniței își așteaptă preșcolarii, cărora le vor oferi o serie de activități educative performante, care să răspundă atât exigențelor părinților, cât și necesităților preșcolarilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7422 secunde