Autobuzele școlare intră luni în circulație, la Constanța. Iată pe unde vor circula

4392
Autobuzele școlare intră luni în circulație, la Constanța. Iată pe unde vor circula - autobuzelescolare-1581858360.jpg

Articole de la același autor

Pentru a veni în sprijinul părinților, Primaria Municipiului Constanța împreună cu CT BUS introduce de mâine trei trasee pilot pentru transportul elevilor.

Acestea vor deservi atât grădinițele, cât și școlile în apropierea cărora se află stațiile traseelor pentru elevi.

Aceste trasee sunt:

• traseul E1: Gară – bd.Lăpușneanu – Tomis Nord

• traseu E2: KM5 – str. Cumpenei – str. Soveja – Tomis Nord

• traseu E3: Palazu Mare – bd. Tomis -Tomis Nord

Primul autobuz de pe linia E1 va pleca din stația de la Gara CFR la ora 7.15 și va opri în stațiile Policlinica II, strada București, Casa de Cultură, Universitatea "Andrei Șaguna", Trocadero, Școala Spectrum, Dacia, Tomis III, Școala Gimnazială nr. 7 "Remus Opreanu" , Suceava, apoi, la ora 7.38 va ajunge la Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazu" și, la ora 7.45, la stația Căpitan Dobrilă Eugeniu, vizavi de Școala Gimnazială nr. 38 "Dimitrie Cantemir" și Grădinița "Amicii". Același traseu va fi făcut și de al doilea autobuz, cu plecare de la ora 11.52 de la Gară și sosire la ora 12.17 la Școala nr. 29 și 12.22 la Școala nr. 38.

Autobuzele E1 vor circula și în sens invers, cu plecare din cartierul Tomis Nord, către Gara CFR. Prima plecare va fi la ora 7.15, de la stația din dreptul Școlii nr. 29, sosire la ora 7.21 la Școala nr. 7, 7.25 la Școala Spectrum, 7.36 la stația Policlinica II, vizavi de Școala nr. 24 "Ion Jalea" și la ora 7.45 la Gară. La prânz, autobuzul va pleca la ora 11.50 și va ajunge la ora 12.20 la Gara CFR.

Linia E2 acoperă deservește elevii din cartierele Km 5 și Tomis Nord. Autobuzul va pleca la ora 7.15 din stația Cap de linie Sere și va opri în stațiile Facultativă, Școala nr. 40 "Aurel Vlaicu" (ora 7.20) , Meconst, I.C. Brătianu, Eliberării, Școala nr. 23 "Constantin Brâncoveanu" (ora 7.28), Baba Novac, Izvor, Independentul, Galeriile Soveja, bulevardul Tomis, Brotăcei, Suceva, Școala nr. 29 (7.42) și Școala nr. 38 (7.45). Autobuzul de prânz pleacă la ora 11.30 și va parcurge același traseu, cu sosire la ora 12.10 la stația din dreptul Școlii nr. 38.

Pe sensul de mers dinspre Tomis Nord către cartierul Km 5, autobuzul de dimineață va pleca la ora 7.15 din stația din dreptul Școlii nr. 29, va ajunge la ora 7.17 la Școala nr. 38, la ora 7.31 la Școala nr. 23 și Grădinița "Delfinii jucăuși" și la ora 7.40 la Școala nr. 40. La prânz, plecarea este tot de la Școala nr. 29 și sosirea la 12.21 la Cap de linie Sere.

Traseul E3 merge din cartierul Palazu Mare, către școlile din cartierul Tomis Nord. Plecarea este la ora 7.15 la Cap de linie Sanatoriu, cu stațiile Facultativă 1, Școala nr. 14 și Grădinița nr. 39 (ora 7.18), Facultativă 2, strada Recoltei, Facultativă 3, Tomis Plus, Grădina, Sere, Scapino, Boema, Brotăcei, Suceava, Școala nr. 29 (ora 7.39), Școala nr. 38 și Grădinița "Amicii" (ora 7.45).

După terminarea cursurilor, elevii se pot întoarce tot cu autobuzul acasă. Plecarea va fi la ora 11.55, de la stația din dreptul Școlii nr. 29, și 12.00, de la stația din dreptul Școlii nr. 38 și Grădinița "Amicii", cu sosire la ora 12.21 la stația Sanatoriu din cartierul Palazu Mare, la ora 12.23 la stația de la Școala nr. 14, și la ora 12.30 în cartierul Tomis Plus.

Urcarea și coborârea în și din mijloacele de transport se va face doar pe la prima ușă a autobuzului. Pentru asigurarea securității în mijlocul de transport în comun, în fiecare autobuz se află un reprezentant al Poliției Locale. La coborâre, copiii vor fi așteptați de un reprezentant al instituției de învățământ care îi va conduce în incinta unității școlare.

Părinții pot utiliza aceste trasee, numai dacă însoțesc copii cu nevoi speciale spre și dinspre școală, și numai cu un titlu de călătorie valabil.

Pentru o mai bună informare, vă invităm să utilizați aplicația CT BUS, disponibilă pentru Android și IOS.

Prin implementarea acestei măsuri se dorește decongestionarea traficului rutier. De asemenea, Primăria Municipiului Constanța împreună cu CT BUS va realiza un studiu cu privire la optimizarea traseelor pentru elevi, cât și pentru implementarea unora noi.

În vederea sprijinirii acestui demers, solicităm părinților / tutorilor legali ai elevilor să completeze un chestionar. Documentul poate fi completat on-line la adresa: https://forms.gle/9MUcMRzjaCjWYR6R9 sau poate fi descărcat de pe site-ul CT BUS: www.ctbus.ro sau site-ul Primăriei Municipiului Constanta: www.primaria-constanta.ro.

Chestionarele completate se depun la unitățile de invatamant, la orice punct de vânzare a biletelor și abonamentelor CT BUS, sau online, la adresa de e-mail reclamaț[email protected].    

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8569 secunde