Premieră la Constanța! Transport școlar cu autobuzele CT Bus, pe trei trasee din municipiu

3421
Premieră la Constanța! Transport școlar cu autobuzele CT Bus, pe trei trasee din municipiu - fotofondautobuzescolare-1580414557.jpg

Articole de la același autor

Începând de la jumătatea lunii februarie, elevii din Constanța ar putea merge gratuit cu autobuzul, la școală. Autoritățile locale vor să introducă trasee speciale de transport în comun, care să-i preia pe copii din puncte fixe și să-i ducă până la școală. Elevii vor fi însoțiți de angajați ai unităților de învățământ. 


În speranța că va reuși să mai decongestioneze puțin șoselele din Constanța, primăria va introduce trei trasee cu autobuze ale CT Bus, destinate exclusiv transportului școlar. Acestea ar trebui să se adreseze elevilor, care vor merge în siguranță la școală, fără să mai fie nevoie să fie duși sau luați de părinți ori bunici. 


Linia E1 va pleca de la Gară, va merge pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, până în cartierul Tomis Nord. Acest traseu acoperă Școala Gimnazială nr. 24 "Ion Jalea", Școala nr. 7 "Remus Opreanu", Școala nr. 29 "Mihai Viteazul", Școala nr. 38 "Dimitrie Cantemir" și Grădinița "Amicii". 


Linia E2 va pleca din cartierul Km 5, pe Șoseaua Cumpenei, strada Soveja, până în zona Tomis Nord, și va acoperi Școala nr. 40 "Aurel Vlaicu", Școala nr. 23 "Constantin Brâncoveanu", Școala nr. 29 "Mihai Viteazul", Școala nr. 38 "Dimitrie Cantemir", Grădinița "Amicii" și Grădinița "Delfinii jucăuși". 


Linia E3 va pleca din cartierul Palazu Mare, pe bulevardul Tomis - zona Tomis Nord și va deservi populația din Palazu Mare, Școlile nr. 14 și Grădinița nr. 39, Școala nr. 29 și Școala nr. 38. 


"Noi ne propunem ca aceste trasee să fie funcționale începând cu 15 februarie. Până atunci, va trebui să discutăm cu conducerea fiecărei unități școlare de pe traseu, pentru stabilirea punctelor de întâlnire între elevi și un reprezentant al școlii, o signalistică aparte, astfel încât copiii nu doar să plece în siguranță, ci să ajungă în siguranță în unitatea școlară. Vom face și simulări, înainte de a porni acest proiect", a declarat primarul Decebal Făgădău. 


"O să fie exact așa cum am văzut în filme!" 
Edilul recunoaște că sunt mulți părinți care privesc cu scepticism inițiativa și, chiar dacă va fi mai greu la început, pe măsură ce vor vedea că sistemul de transport funcționează, vor renunța la a-și mai duce copiii cu mașina la școală în fiecare dimineață. 
"Vrem să sădim încredere mai ales în rândul părinților. Bunicii am văzut că sunt mai încrezători. Am avut până acum întâlniri cu asociațiile de părinți, cu cei care își duc copiii la școală sau la grădiniță. Totuși, cu toată onestitatea, la grădiniță nu cred că cineva își va lăsa copilul să meargă de aici până acolo, dar cel puțin la școală pot să meargă fără probleme. Copiii din generația de astăzi sunt foarte dezvoltați și nu văd de ce ar avea o reținere în a lua autobuzul când merg la școală", a subliniat primarul Constanței. 


Conform planului, toate instituțiile școlare vor desemna persoana care vine să preia copiii de la autobuz până la școală. 
"O să fie așa cum am văzut în filme: copii cu vestuțe colorate, însoțitori cu indicator. Exact același lucru vrem să îl facem, după ce elaborăm tot acest plan, pentru că, în cele din urmă, noi vorbim despre siguranța copiilor noștri", a mai adăugat Decebal Făgădău. 


Ulterior, vor fi stabilite și alte trasee, care să acopere și alte zone ale orașului și alte unități de învățământ. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.43 secunde