BAC-ul 2010 începe din luna ianuarie

393
Elevii claselor a XII-a vor susține, în ianuarie, înainte de vacanța intersemes-trială, proba orală la limba română și pe cea practică la informatică, însă rezultatele evaluărilor nu vor afecta susținerea probelor scrise, potrivit Ministerul Educației.
Astfel, potrivit calendarului elaborat de Ministrul Educației, în perioada 11-13 ianuarie 2010 vor fi evalua-te competențele lingvistice de comuni-care orală în limba română, între 13 și 15 ianuarie 2010 va avea loc proba orală în limba maternă, pentru elevii care au învățat la un liceu specializat în acest sens, în perioada 18 - 29 ianuarie 2010 va fi susținută proba pen-tru evaluarea competențelor digitale, iar între 19 și 22 aprilie 2010 este programată proba de limba modernă.
Dacă până acum examenul de limbă modernă din cadrul bacalaureatului presupunea o probă orală de 10-15 minute și una scrisă de 120 de minu-te, elevii care vor susține bacalaureatul în acest an școlar vor da un test de o oră și jumătate și vor fi verificați din punctul de vedere al abilităților de înțelegere a unui text audiat, probă care va dura 20 de minute.
Pentru proba de informatică, o probă nouă în cadrul examenului de bacalaureat, ministerul a anunțat că subiectele vor fi elaborate în conformitate cu programa școlară pentru clasele a IX-a și a X-a. Durata probei de evaluare a competențelor digitale, respectiv modalitatea de desfășurare și evaluare pentru acest examen urmează să fie publicate pe internet până la 31 octombrie.
Rezultatele la probele orale nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competență corespunzător grilei aprobate la nivel național. Astfel, între 0 și 25 puncte reprezintă nivelul începă-tor, 26-50 puncte - mediu, 51-74 puncte - avansat, 75-100 puncte - experimen-tat. Elevii vor primi atestate în funcție de nivelurile obținute, însă indiferent de rezultate elevii vor putea susține probele scrise, nu ca până acum, când elevii respinși la probele orale nu mai puteau susține examenele scrise.
Cele trei probe scrise ale examenului de bacalaureat sunt programate după încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a, în perioada 28 iunie - 1 iulie 2010. Vor fi considerați promovați la bacalaureat elevii care au susținut probele prevăzute în interiorul anului școlar, au susținut toate probele scrise și au obținut cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea, iar media aritmetică, formată din două zecimale exacte, a notelor obținute la probele scrise este cel puțin 6.
Prima afișare a rezultatelor va avea loc în 3 iulie 2010 (până la ora 16.00) și va fi urmată de depunerea contestațiilor în aceeași zi, în intervalul orar 16.00 - 20.00. Soluționarea contestațiilor se va face în perioada 5-6 iulie 2010, iar afișarea rezultatelor finale, în ziua de 7 iulie 2010.
Sesiunea de toamnă a bacalaurea-tului se va desfășura între 23 august și 8 septembrie 2010, înscrierile fiind stabilite pentru săptămâna 5-9 iulie 2010.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5778 secunde