Vă dorim

Un an nou universitar bogat în credite și sărac în restanțe!

533
Un an nou universitar bogat în credite și sărac în restanțe! - 64d0072584e8593e682126fa42306f19.jpg
Dacă Universitatea Maritimă Constanța deschide, astăzi, anul universitar 2009-2010 la orele după-amiezii, în acordurile formației "Fără Zahăr" undeva pe malul Ghiolului, la Baza nautică, Universitatea "Andrei Șaguna" va declara deschis anul univer-sitar sâmbătă, 3 octombrie, ocazie cu care va decerna un titlu de doctor honoris causa profesorului Keith Hitchins, de la Universitatea Illinois (Statele Unite ale Americii). După care, pentru a celebra cea de-a 60-a aniversare a Republicii Populare Chineze, va fi vernisată expoziția de fotografii "Paralela 30 a Chinei".
Universitatea "Ovidius" începe anul 2009-2010 astăzi, la ora 11, la Campus, cu 21.000 de studenți, dintre care 300 de străini și încă 400 de bursieri ai statului român proveniți din Republica Moldova, Ucraina, Albania, Macedonia și Bulgaria.
Celor 16 facultăți ce cuprind peste 70 de specializări de licență li se adaugă 82 de masterate acreditate și opt școli doctorale. Zilele acestea, s-a primit aprobarea pentru încă o școală doctorală în domeniul științelor medicale, mai precis medicină dentară.
Vara aceasta, la admitere, cele mai căutate specializări au fost științele economice, dreptul, psihologie, și mai puțin științele exacte – matematica, fizica, chimia și biologia.
Într-o lună, se speră inaugurarea anexei Bibliotecii universitare, care va adăposti editura și tipografia, acestea, momentan, funcționând la Liceul "Decebal".
În luna noiembrie, sunt așteptați reprezentanții ARACIS pentru acreditarea Universității "Ovidius".
Academia Navală "Mircea cel Bătrân" intră și ea în noul an universitar 2009-2010, tot astăzi, de la ora 10, cu peste 2.000 de studenți și cursanți în cadrul celor nouă programe de studii de licență și de masterat acreditate de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior.

Recent ales președinte al Uniunii Balcanice de Fizică ce cuprinde 12 țări și reunește institutele de cercetare din domeniul fizicii, precum și liceele cu acest profil, prof. univ. dr. Victor Ciupină a mărturisit că din cei trei candidați români "întâmplător" a fost votat în unanimitate. Ceilalți doi contracandidați români au fost prof. univ. dr. Emil Burzo, de la Facultatea de fizică din Cluj, prof. univ. dr. Nicolae Zamfir, de la Facultatea de Fizică din București și directorul Platformei de Fizică Măgurele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5275 secunde