BACALAUREAT 2021. A început cea de-a doua probă, cea obligatorie a profilului

672
BACALAUREAT 2021. A început cea de-a doua probă, cea obligatorie a profilului - bac-1624950950.jpg
Absolvenţii de clasa a XII-a susţin, la această oră, cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat, cea obligatorie a profilului. Astfel, o parte din candidaţi, cei de la profilele real şi tehnologic, dau testarea la matematică, iar restul la istorie.

Miercuri, 30 iunie, este programată proba la alegere a profilului și a specializării, iar joi, 1 iulie – proba la limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

•           recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

•           susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

•           obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2522 secunde