Bacalaureat de 10! Trei elevi constănțeni au obținut nota maximă, în ciuda a doi ani „pandemici” de liceu

2078
Bacalaureat de 10! Trei elevi constănțeni au obținut nota maximă, în ciuda a doi ani „pandemici” de liceu - ovidcopy-1625503125.jpg
După doi ani de cursuri pe care unii elevi i-au considerat „sacrificați”, mulți nereușind să susțină ritmul cu școala online, iată că se poate vorbi de excelență la finalul celor două mari examene naționale – Evaluare și Bacalaureat. E drept, că spre deosebire de colegii lor din anii non-terminali, cei din a VIII-a și a XII-a au tras „cu dinții” pentru a-și atinge potențialul maxim în această vară.

După cele patru medii de 10 obținute de colegii lor mai... mici, la Evaluarea Națională, iată că, luni, 5 iulie, după publicarea rezultatelor înainte de contestații, în județul Constanța s-au consemnat și trei medii de 10 la Bacalaureatul 2021.

Trei absolvenți de a XII-a – doi de la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța și unul de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia – sunt cei care au reușit să-și facă mândri nu numai părinții, dar și corpul profesoral al instituțiilor din care provin.

Unul dintre aceștia este Ștefan Avram, absolvent al secției matematică-informatică a Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia, care intenționează să susțină admiterea la Politehnica București, secția automatizări.

Cele două absolvente cu media 10, de la Liceul Teoretic „Ovidius” sunt Ana Vasiliev și Delia Alexandra Oltean. Ana Vasiliev a terminat gimnaziul la Școala gimnazială din localitatea Slava Cercheză, județul Tulcea, și în urmă cu patru ani a fost admisă la specializarea științele naturii de la „Ovidius”, urmând să susțină admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Colega ei, Delia Alexandra Oltean, a absolvit gimnaziul la Școala „Gala Galaction” din Mangalia, iar în 2017 era admisă la specializarea matematică informatică a Liceului „Ovidius”. Intenționează să susțină admiterea la Facultatea de matematică-informatică din cadrul Universității Babeș Bolyai din Cluj.

Cele două absolvente ale Liceului Teoretic „Ovidius” reprezintă generația care anul acesta a reușit să-și aducă instituția de învățământ pe un loc fruntaș. Și când spunem aceasta, ne referim la numeroasele note de 10 obținute de „ovidieni” la Bacalaureatul 2021.

De altfel, în topul notelor de 10, respectiv al mediilor peste 9,90 se mai află trei elevi de la Liceul Teoretic „Ovidius”, doi elevi de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, unul de la Colegiul Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța, trei de la Liceul Teoretic „Traian” Constanța, unul de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”.



Statistica județeană


La nivelul județului Constanța, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 64,25%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 70,9%, iar pentru promoțiile anterioare – 27,22%. Au promovat 3.088 de candidați, dintr-un total de 4.086 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 2.889 de candidați provin din promoția curentă, iar 199 de candidați din promoțiile anterioare.

Conform statisticii oferite de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

• 57 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;

• 58 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică - 27 / Istorie - 31)

• 198 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5677 secunde