Bărbatul ucis pe aeroportul din Tirana în timpul unui jaf armat era un spărgător de bănci

220
Bărbatul ucis pe aeroportul din Tirana în timpul unui jaf armat era un spărgător de bănci - jaffocarmainterlopiaeroporttiran-1554900410.jpg

Articole recomandate

Autoritățile albaneze l-au identificat pe bărbatul ucis de poliție în timpul unui jaf armat pe aeroportul din Tirana ca fiind un cunoscut spărgător de bănci în serie în Albania și Grecia, a relatat miercuri ORA TV, transmite DPA.

Bărbatul ucis, Admir Murataj, era unul dintre cei trei care marți noapte au furat saci cu bani în timp ce erau transferați dintr-un vehicul blindat în cala unui avion Austrian Airlines aflat pe platforma aeroportului, potrivit canalului albanez.

Suma de bani furată de cei doi complici este estimată la 2 milioane până la 10 milioane de euro (2,25 până la 11,27 milioane de dolari). Banii lichizi erau trimiși de bănci albaneze în Austria.

Murataj a fost ucis în timpul unui schimb de focuri cu poliția. Potrivit media locale, hoții au folosit puști de asalt și grenade de mână.

Două vehicule arse, probabil de tâlharii fugari, au fost găsite mai târziu.

În timpul jafului, toți pasagerii se aflau în avion, un Airbus A320, care urma să decoleze spre Viena. Media locale afirmă că viețile pasagerilor nu au fost în pericol în niciun moment.

Avionul a decolat mai târziu spre Viena, unde a aterizat cu o întârziere de două ore și jumătate.

Murataj era urmărit pentru trei jafuri bancare în Albania. CNN Grecia a relatat că în 2013 el a evadat din închisoarea din Trikala, unde ispășea o pedeapsă pentru mai multe jafuri.

Poliția albaneză nu a confirmat încă oficial identitatea bărbatului, în așteptarea unei analize ADN.

O purtătoare de cuvânt a Austrian Airlines a declarat că compania a decis deocamdată să oprească transportul de numerar de la Tirana la Viena.

Criminalitatea organizată constituie o mare problemă în Albania, unde autoritățile penetrează cu greu bandele ce iau adesea forma unor clanuri.

În urmă cu trei ani, o altă camionetă blindată a fost jefuită tot pe aeroportul din Tirana. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3949 secunde