Au ocolit patinoarul lui Țiriac! Pe unde trece calea ferată de la aeroport la Gara de Nord

626
Au ocolit patinoarul lui Țiriac! Pe unde trece calea ferată de la aeroport la Gara de Nord - caleaonline1802-1550509830.jpg

Articole recomandate

Construcția căii ferate care va lega Gara de Nord de Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, pe care România și-a asumat-o în vederea organizării la București a Campionatului European de fotbal din 2020, se ridică la 583,8 milioane de lei.

Conform anunțului făcut, astăzi, într-o conferință de presă de reprezentanți ai Companiei Naționale CFR SA, tronsonul se întinde pe 2,95 km după cum urmează: zona 1 (500 m) - cale ferată clasică; zona 2 (930 m) - terasament înalt cu structură de pământ înalt și un podeț; zona 3 (1.520 m) - viaduct și două podețe.

Șeful de serviciu pe proiecte din cadrul Companiei Naționale CFR SA, Manuela Badea, a declarat că viaductul va trece la 22 de metri de Patinoarul Otopeni, aflat în proprietatea omului de afaceri Ion Țiriac.

"Distanțele între patinoarul de la Otopeni și viaduct vor fi între 22 și 26 de metri. Apoi viaductul trece peste împrejmuiri și magazii, așa că nu am afectat clădiri sau locuințe. Viaductul trece la 10 metri de o clădire de birouri și la 8 metri de un hotel, apoi traversează DN1 și stația finală va fi la Terminalul 1 al aeroportului, deasupra sensului girator. Menționăm că am corelat proiectul cu cel de metrou al colegilor de la Metrorex SA. Ne dorim de asemenea ca acest proiect să fie finanțat într-un procent cât mai mare din fonduri europene, iar în luna mai să putem începe lucrările", a explicat reprezentanta CFR SA, citată de Agerpres.

Manuela Badea a menționat că procedura de expropriere a imobilelor proprietate privată este în curs de avizare și nu poate oferi numele proprietarilor, însă a explicat că prețurile sunt în conformitate cu grila notarilor publici din 2019.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Ianuarie 2019
Stire din Social : Până când circulă Trenurile Zăpezii
Pagina a fost generata in 0.3765 secunde