Bătălia pe catedrele constănțene, faza "consimțirilor". Ce-a fost bun s-a dat!

2548
22
Bătălia pe catedrele constănțene, faza

Articole de la același autor

Astăzi, în cele două aule din cadrul Liceului Teoretic "Ovidius", vor avea loc, concomitent, ședințele publice de soluționare a cererilor de pretransfer consimțit între unitățile de învățământ, de altfel o formalitate, din moment ce acordurile de pretransfer au fost înregistrate la Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Așadar, în aula mare, de la ora 12, se vor prezenta cadrele didactice de la specializările educatoare, învățătoare, învățământ special, religie, educație fizică, arte, discipline tehnice, iar în aula mică - limba română, limba engleză, franceză și germană, dar și matematică, fizică, chimie, biologie, istorie.

La finele lunii martie, înaintea pretransferurilor, în județul Constanța erau vacante sau rezervate peste 1.780 de posturi, din care 536 numai în municipiul Constanța.

E bine de știut că în această etapă nu pot fi ocupate posturile didactice sau catedrele cadrelor didactice debutante sau care se vacantează pe parcursul derulării pretransferului și pe care pot reveni cadrele didactice titulare detașate în interesul învățământului pentru nesoluționarea restrângerii de activitate, cadrele didactice pentru care s-a completat norma didactică și cadrele didactice transferate pentru restrângere de activitate. De asemenea, nu pot fi ocupate catedrele complete și incomplete solicitate pentru întregirea normei didactice, pe care nu s-au soluționat întregirile de normă didactică sau posturile ori catedrele care se vacantează pe parcursul derulării pretransferului pe care se pot realiza întregiri de normă didactică pentru cadre didactice titulare începând cu anul școlar 2016-2017.

Cel mai probabil, au fost deja ocupate cele patru posturi libere de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", ca și cele trei posturi de la Liceul Teoretic "Ovidius" ori cele șase posturi de la Liceul "Traian".

Consultând lista posturilor vacante ne-au atras atenția cele patru posturi de învățător, pe perioadă nedeterminată, de la Școala Gimnazială nr. 39 "Nicolae Tonitza" din Constanța. De la prof. Nicoleta Bercaru, directorul instituției am aflat că s-au depus șapte dosare, pentru aceste posturi.

"Una dintre colege a plecat în Anglia, iar celelalte trei colege s-au pensionat. În urma interviurilor, am selecționat două învățătoare de la Școala nr. 10 și una de la Școala nr. 33, iar un post a fost ocupat prin detașare de o colegă care a predat anul trecut", a mai adăugat prof. Bercaru.

Rămâne de văzut după încheierea acestei etape care mai sunt locurile disponibile, adică după 26 aprilie.

Comentează știrea

22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
titularizare misterioasă
21 aprilie 2016
cine, cum, cand?

Cine i-a dat lui madam stan "consimtamantul" sa se titularizeze la sc Dan Barbilian? De la sc 43 i l-au dat usor, ca sa-i scuteasca dar la 28 cine a primit-o? Ala eu, ăla eu..........nu vă repeziti! V-a pus cel de sus mâna in cap!

consimtire
21 aprilie 2016
"neconsimtita"

Cum cine? Cand a venit stan cine era director? Popa. Cine e adjunct? Popa. La isj cine era? Popescu, Timofte,... PSD... Astia au "consimtit". La 28 cine a fost intrebat?... Nimeni. Cei din 28 au "consimtit tacit"!....

Răspuns la: cine, cum, cand?
Adăugat de : titularizare misterioasă, 21 aprilie 2016
Cine i-a dat lui madam stan "consimtamantul" sa se titularizeze la sc Dan Barbilian? De la sc 43 i l-au dat usor, ca sa-i scuteasca dar la 28...
parinte
22 aprilie 2016
cine raspunde

Cine raspunde ptr debandada de la scoala 28 in saptamana scoala altfel? Am incercat sa gasim si noi un director sa ne dea explicatii dar a fost imposibil. Scoala aceasta o mai conduce cineva?

aaooleeuuu,
22 aprilie 2016
a disparut Stan!?

Pai, unde-i d-na Stan? Cum "nu e de gasit"? Si ce intrebare e asta daca mai conduce cineva scoala 28? Nu ati inteles ca doar si numai, numai d-na Stan poate avea calitatea sa conduca aceasta scoala? Este de o calitate... ceva de nedescris, nu-ti poti gasi cuvintele pentru a te exprima cat de multe si mari ''calitati'' o recomanda pe aceasta "doamna'' pentru functia ce o detine de prea mult timp... Timp in care a facut si face tot felul de abuzuri si pentru care sefii fac si ei ceva, se fac ca nu le vad.

Răspuns la: cine raspunde
Adăugat de : parinte, 22 aprilie 2016
Cine raspunde ptr debandada de la scoala 28 in saptamana scoala altfel? Am incercat sa gasim si noi un director sa ne dea explicatii dar a fost...
non-parinte
22 aprilie 2016
non-scoala

majoritatea vor sa predea la oras, salarii mari si elevi slab-pregatiti dar cu note mari, admitere la liceu cu 'taxa' , in toate unitatile de invatamant este indisciplina, care este sustinuta de parintii cu pretentii.

orgoliul nostru sufera
22 aprilie 2016
nu mai vrem....

N-ar fi absolut nicio problema daca am sti ca doamna cu scoala - jucarie ar avea dreptate, iar noi am judecat-o gresit. Chestia care ne doare este ca noi STIM ca avem dreptate si madam asta care se strecoara prin scoli precum un cameleon ne rade in nas! Orgoliul nostru a avut rau de suferit, iar demnitatea noastra profesionala a fost lezata grav! Nu putem sub nicio forma sa acceptam ca un om de factura lui Stan sa ne mai conduca - nu ca ar conduce pe cineva sau ceva, poate doar sa se semneze bombastic cu "director profesor doctor". E in stare sa semneze si pe hartia igienica, doar sa se mai bucure putin la gandul ca a ajuns ceva in viata! Daca Stan ar fi cu adevarat omul din spatele acestei titulaturi si nu doar ar fi gresit in ceea ce ne priveste, am fi zis "OK, macar e un om adevarat dar a facut niste greseli.....se poate intampla!" Dar in conditiile astea nu e nimic de trecut cu vederea, sa pleceeeeeeee! ......... Si sa mai vina cand o sa ne fie dor de ea......stie toata lumea cand! JOS STAN, DIRECTORUL CAMELEON!

Așa este
22 aprilie 2016
ce-a fost verde s-a uscat ce-a fost bun s-a terminat!

Intotdeauna ce e bun se vinde mai repede si mai mult sau mai putin "pe sub mână", ca doar traim in țara lui papură vodă!

NOI BANUIM
22 aprilie 2016
DAR SE POATE VERIFICA

Atunci cand s-a transferat Stan la 28 chiar ea era directoare numita cu delegatie de Raducu Popescu. Pe " surse " am aflat ca si-a fabricat adeverinte pentru dosarul de mobilitati ca sa ajunga la un punctaj corespunzator. Cei de la 43 sigur ca si-au dat acceptul, pentru ca voiau sa scape de ea. E zero barat si ca profesor, dar mai ales ca om. Plecase si de la SC 29 cu coada intre picioare, cu scandal... iar la Mircea nu a reusit sa ramana, era prea greu pentru ea..... Norocul ei si ghinionul nostru ca au venit PSD-istii in 2012 si s-a incotopenit si in scoala si in functie. Doar un concurs pe bune mai poate s-o dea jos, pentru ca e ZEROOOO, dar... slabe sperante sa fie vreun astfel de concurs.......Asa ca nu va mirati de ce gasiti! Aveti grija ce votati!

cadru didactic
22 aprilie 2016
comisia de mobilitati

Daca membrii comisiei de mobilitati de atunci ar fi stiut ce urma sa se intample in scoala 28 odata cu venirea lui stan ar fi fost mai atenti la dosarul ei. Dar nu e tarziu nici acum sa-l ia cineva la puricat. Falsurile sunt marea specialitate a lui stan, e deja de notorietate. De-asta refuza sa puna "conform cu originalul" pe diplomele si adeverintele colegilor, stiti cum e: hotului de hot ii e frica! Anul acesta a facut oarece concesii ptr ca si-a depus si ea dosarul de gradatie si batea prea tare la ochi. Ce crezi madam stan, ca iti mai merge mult cu falsurile si cu minciuna?

Răspuns la: DAR SE POATE VERIFICA
Adăugat de : NOI BANUIM, 22 aprilie 2016
Atunci cand s-a transferat Stan la 28 chiar ea era directoare numita cu delegatie de Raducu Popescu. Pe " surse " am aflat ca si-a fabricat...
Ooo,
22 aprilie 2016
stan si-a ticluit bine planurile

Planurile ei erau bine puse la punct atunci cand si-a aranjat debarcarea la 28! Si dupa cum se stie i-a mers....

22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4863 secunde